Для збиття «Шахедів» підходять усі засоби - Повітряні сили ЗСУ

Для збиття «Шахедів» підходять усі засоби - Повітряні сили ЗСУ

Укрінформ
Речник командування Повітряних сил ЗСУ Юрій Ігнат заявив, що для ефективного збиття дронів-камікадзе "Шахед-136" підходять усі засоби.

Про це він сказав під час брифінгу в Медіацентрі "Україна-Укрінформ".

"Вбивцями "Шахедів" зараз є все, починаючи від винищувачів, зенітних ракетних військ... ППО сухопутних військ, кулемети, установки, "Гепарди". Все це працює, "Шахеди" можна збивати геть усім. Тільки треба мати сили та засоби у потрібний час в потрібному місці, бо територія України дуже велика, а ворог використовує всю територію України, щоб завдавати ударів у різних місцях та атакувати з різних напрямків", - сказав Ігнат.

Він додав, що Україна дуже вдячна партнерам за надання систем ППО та очікує на наступні поставки.

Також речник звернув увагу, що німецька новітня система для протиповітряної оборони IRIS-T, одна одиниця якої сьогодні працює в Україні, знищила практично 100% цілей, по яких стріляла.

"Це новітня система з новітнім радаром, потужними ракетами. Її підсилить система NASAMS, ті ж самі Avengery, які нам поставили наші американські партнери, які мають власний радар та можуть ефективно працювати одразу вісьмома ракетами Stinger, які є надзвичайно мобільними і можуть швидко пересуватися... Вони будуть працювати разом з нашими комплексами, і NASAMS та IRIS-T в єдиному інформаційному полі, що значно підсилить наші бойові спроможності", - додав Ігнат.

Читайте також: Зменшення ракетних обстрілів свідчить про дефіцит «Калібрів» та «Іскандерів» у росіян - Ігнат

Як повідомлялося, радник президента США з питань національної безпеки Джейк Салліван 10 листопада оголосив про готовність нового пакету оборонної допомоги Україні, який включатиме нові системи ППО, а також ракети класу «земля-повітря».

Фото: Mil.gov.ua

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-