Зменшення ракетних обстрілів свідчить про дефіцит «Калібрів» та «Іскандерів» у росіян - Ігнат

Зменшення ракетних обстрілів свідчить про дефіцит «Калібрів» та «Іскандерів» у росіян - Ігнат

Укрінформ
російські війська не можуть собі дозволити постійно завдавати масовані ракетні удари по території України, оскільки у ворога спостерігається дефіцит крилатих ракет «Калібр»,«Іскандер», Х-555 та Х-101.

Про це під час брифінгу в медіацентрі Україна-Укрінформ повідомив речник командування Повітряних сил Юрій Ігнат.

«Застосування авіаційних ракет відбувається практично щодня - це і Х-59, і Х-31, противник застосовує саме по військах, по тих регіонах, де ведуться бойові дії. Щодо обстрілів критичної інфраструктури, зараз не бачимо за цей тиждень і застосування «шахедів», і ракет крилатих. Очевидно, що противник не може собі дозволити завдавати масованих ракетних ударів постійно, тому що відчуває певний дефіцит цього озброєння. Це стосується й «Іскандерів», і ракет Х-555, Х-101, а також «Калібрів». Особливо «Калібри» у жовтні застосували не так багато, буквально до 15 «Калібрів» було застосовано протягом жовтня, тому очевидно, що мають дефіцит із цими ракетами», - повідомив Ігнат, додавши, що росіяни не можуть їх швидко виготовити і поставити на носії.

Читайте також: В Україні не виключають масованого ракетного удару рф під час саміту G20

Водночас він нагадав, що постійно відбуваються обстріли прифронтових міст реактивною артилерією, а також зенітними комплексами С-300, які ворог має в надлишку.

Відповідаючи на питання, чи означає нинішнє затишшя, що ворог збирає сили для чергового масованого обстрілу, речник зазначив, що затишшя це умовне, адже війна триває і обстріли Бахмуту, Авдіївки постійно тривають. На сьогодні спостерігається лише зменшення ракетних обстрілів. Однак ворог накопичує свої сили, наголосив речник.

Як повідомляв Укрінформ, в ефірі національного телемарафону "Єдині новини" речник командування Повітряних сил Юрій Ігнат повідомив, що російські війська можуть здійснювати провокації, зокрема, масовані ракетні удари по Україні, під час саміту G20 15-16 листопада.

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-