В Україні не виключають масованого ракетного удару рф під час саміту G20

В Україні не виключають масованого ракетного удару рф під час саміту G20

Укрінформ
російські війська можуть здійснювати провокації, зокрема масовані ракетні удари по Україні, під час саміту "Великої двадцятки" 15-16 листопада.

Про це повідомив речник командування Повітряних сил Юрій Ігнат в ефірі національного телемарафону "Єдині новини", передає кореспондент Укрінформу.

"Вони не можуть собі дозволити постійно завдавати такий залп, як 10 жовтня. У жовтні було таких чотири ракетних ударів (масованих - ред.) — найбільший 10-го, потім ще 17 і 23 жовтня... Вони піднакопичують... Події насуваються, і саміт "двадцятки". Вони вкрай люблять десь приблизно на такі дні провести якісь провокації", - сказав Ігнат.

Водночас він зауважив, що росія вже значно вичерпала свої запаси ракет. Ігнат звернув увагу, що ракети, які були в росіян до широкомасштабного вторгнення, робились ними роками.

"Вони чекають, накопичують деякі сили і засоби, чекають, поки їхні підприємства випустять ті ракети, це стосується, можливо, "Іскандерів" та "Х-101", - зауважив Ігнат.

Читайте також: Світові лідери відмовляться від спільного фото на саміті G20 через присутність рф – ЗМІ

Як повідомлялося, 15-16 листопада в Індонезії на острові Балі відбудеться саміт G20, куди також запрошено главу Української держави.

Із 10 жовтня російська федерація завдає масованих ударів ракетами та дронами-камікадзе по енергетичній інфраструктурі України. Наразі пошкоджено близько 40% енергетичної інфраструктури.

Задля збереження керованості енергосистеми та забезпечення відновлювальних робіт НЕК "Укренерго" розпорядилося застосовувати погодинні графіки відключення споживачів.

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-