Папа Франциск закликав не миритися з війною та пам'ятати про український народ

Папа Франциск закликав не миритися з війною та пам'ятати про український народ

Укрінформ
Під час недільної зустрічі з паломниками у Ватикані Папа Римський Франциск закликав "не миритися з війною", не забувати про багатостраждальний український народ у молитві та в конкретних справах солідарності, а також заявив, що "мир можливий".

Як передає Укрінформ, про це повідомляє Vatican News.

"Залишаймося завжди близькими з нашими братами і сестрами в багатостраждальній Україні, близькими в молитві та близькими в конкретній солідарності. Мир – можливий! Не мирімося з війною!» – закликав Папа Франциск, промовляючи до прочан, які зібралися на площі Святого Петра у Ватикані на недільну молитовну зустріч.

Під час вранішньої недільної Святої Меси з нагоди Всесвітнього дня бідних глава католицької церкви у своїй проповіді також згадував про жорстокість, якої зазнає український народ, та закликав світ до молитовної та матеріальної солідарності з українським народом.

Читайте також: Папа Франциск звернувся до світу: Політичні лідери граються з вогнем та ракетами

Як повідомляв Укрінформ, 7 листопада Папа Римський Франциск прийняв в Апостольському палаці главу Української греко-католицької церкви Святослава (Шевчука). Глава УГКЦ привіз у подарунок Святішому Отцеві шматок російської міни, що пошкодила фасад греко-католицького храму в Ірпені, як символічний дар, що нагадує не тільки про одне з перших "міст-мучеників", а також про те, що схожі шматочки виймаються із тіл військових і цивільних, зокрема, дітей.

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-