Торговельні мережі готові повертатися у Херсон негайно, як отримують доступ — облрада

Торговельні мережі готові повертатися у Херсон негайно, як отримують доступ — облрада

Укрінформ
Крім проблем з об'єктами інфраструктури, у Херсоні спостерігається нестача товарів та медикаментів.

Про це заявив перший заступник голови Херсонської облради Юрій Соболевський в ефірі телемарафону "Єдині новини", передає Укрінформ.

«У гуманітарному плані ситуація в Херсоні залишається складною. Здійснюються стабілізаційні заходи ЗСУ, розмінування, відбувається фільтрація. Також починається поновлення підприємств критичної інфраструктури. Роботи дуже багато, тому що орки фактично пограбували місто. Ситуація складна, у більшості домівок відсутня електроенергія, водопостачання, є певні проблеми з газопостачанням», - сказав Соболевський.

Він зазначив, що наразі проводиться аудит того, що пошкоджено з об’єктів інфраструктури.

Читайте також: Нацполіція закликає жителів звільненої Херсонщини повідомляти про зрадників

«Те, що ми відбудуємо все - це 100-відсотково, але на це потрібен час. Зараз аудит ще триває, здійснюється розмінування об’єктів критичної інфраструктури. Орки залишили після себе велику кількість сюрпризів і, на жаль, є трагічні випадки, коли люди підривалися на тих сюрпризах. Тому досить небезпечно працювати нашим технічним службам, але цей процес вже триває. Також ведеться робота щодо поновлення діяльності Укрпошти. Так само працюємо в напрямку поновлення банківської системи, щоб люди могли розраховуватися банківськими картками, і поновлення зв’язку, тому що зв’язку фактично немає зараз в Херсоні», - підкреслив Соболевський.

Ще однією проблемою він назвав дефіцит великої групи товарів та медичного забезпечення.

Читайте також: Укрзалізниця вже працює над відновленням сполучення з Херсоном

«Забезпечення товарами здійснювалось по Дніпру невеликими плавзасобами, баркасами, це все орки зупинили, щоб створити нелюдські умови в Херсоні і щоб люди погоджувались виїжджати до Криму та російської федерації. Торговельні мережі готові повертатися в Херсон фактично негайно, як отримують доступ. Також велика проблема з ліками, тому що не було забезпечення і запаси там були дуже маленькі - орки цим насправді не переймалися. Тим більше, що вони частину закладів закривали і примушували переїжджати на лівий берег лікарів. Багато медичного обладнання вони повивозили, забрали машини швидкої допомоги. Тому там насправді дуже багато роботи буде, але все зробимо», - наголосив Соболевський.

Читайте також: До Херсона повернулося українське телебачення і радіо

Як повідомляв Укрінформ, 11 листопада Головне управління розвідки Міноборони заявило, що Херсон повертається під контроль України.

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-