Процес виведення російських військ із Херсона розпочався ще 22 жовтня - розвідка Британії

Процес виведення російських військ із Херсона розпочався ще 22 жовтня - розвідка Британії

Укрінформ
росія, ймовірно, розпочала процес виведення своїх військ із Херсона ще 22 жовтня.

Як передає Укрінформ, про це йдеться у короткому зведенні британської розвідки, опублікованому в суботу Міністерством оборони Великої Британії у Твіттері.

11 листопада міноборони росії заявило про завершення виведення військ з Херсона. Ймовірно, у рамках цього процесу російські війська зруйнували автомобільні та залізничні мости через річку Дніпро.

Читайте також: Активісти «Жовтої стрічки» почали очищати Херсон від російських меморіальних дошок

«Завершення виведення відбулося лише через два дні після його оголошення. Цілком ймовірно, що процес виведення вже розпочався ще 22 жовтня 2022 року, коли призначені рф посадовці у Херсоні закликали мирних жителів покинути місто», - йдеться у зведенні.

Британська розвідка припускає, що існує реалістична ймовірність того, що російська військова техніка та сили в цивільному одязі евакуювалися разом із заявленими 80 тис. евакуйованих цивільних осіб протягом останніх тижнів.

Херсон був єдиною обласною столицею, захопленою російськими військами з лютого, тому відхід завдає значної репутаційної шкоди. Відхід є публічним визнанням труднощів, з якими зіткнулися російські війська на західному березі Дніпра, вважають у розвідці Британії.

Читайте також: Супутники показали масштаби руйнувань мостів на Херсонщині, підірваних росіянами

Цілком імовірно, що Україна повернула собі значні території Херсонської області на західному березі річки Дніпро, і що тепер її сили в основному контролюють саме місто Херсон, зазначається у повідомленні.

Цілком ймовірно також, що росія все ще намагається евакуювати сили з інших районів області через річку до оборонних позицій на східному березі, наголошують у британській розвідці.

Як повідомлялося, у п’ятницю Головне управління розвідки Міноборони повідомило, що Херсон повертається під контроль України, до міста заходять частини ЗСУ, а для російських військових єдиний шанс уникнути загибелі - негайно здатися в полон.

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-