Нацполіція порушила 43 тисячі справ за фактами злочинів військових рф

Нацполіція порушила 43 тисячі справ за фактами злочинів військових рф

Інфографіка
Укрінформ
Від початку повномасштабного вторгнення рф в Україну слідчі Нацполіції розпочали понад 43 тисячі кримінальних проваджень за фактами вчинення злочинів військовими російської федерації.

Як передає Укрінформ, про це повідомляє МВС.

"Станом на 11 листопада, від початку повномасштабного вторгнення росії в Україну, слідчі Національної поліції України розпочали 43 057 кримінальних проваджень за фактами вчинення на території України злочинів військовослужбовцями збройних сил російської федерації та їхніми пособниками", - ідеться у повідомленні.

Серед цих кримінальних проваджень 31 915 – за ст. 438 Кримінального кодексу (порушення законів та звичаїв війни); 9 037 – ст. 110 (посягання на територіальну цілісність і недоторканність України); 1 924 – ст. 111-1 (колабораційна діяльність); 96 – ст. 111 (державна зрада); 37 – ст. 113 (диверсія).

У поліції додали, що на території звільнених районів Сумської, Чернігівської, Київської, Харківської, Донецької та Херсонської областей виявлено 34 місця, в яких росіяни незаконно утримували й катували громадян України

Як повідомляв Укрінформ, представниця США при ООН посол Лінда Томас-Грінфілд запевнила, що російську армію притягнуть до відповідальності за її воєнні злочини.

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-