росія не пускає гуманітарні вантажі на захоплені території України - ООН

росія не пускає гуманітарні вантажі на захоплені території України - ООН

Укрінформ
російська федерація не допускає гуманітарні місії та вантажі ООН на тимчасово захоплені території України.

Як передає кореспондент Укрінформу в Нью-Йорку, про це повідомила журналістам помічниця речника генсека ООН Стефані Тремблей.

«Ми не маємо доступу через лінію зіткнення», - сказала вона, відповідаючи на запитання журналістів.

Тремблей зазначила, що гуманітарні місії продовжують розширювати свою діяльність і готують вантажі «для доставки в райони, де ведуться активні бойові дії, а також у місця, які нещодавно перейшли під контроль (України – ред.)».

Читайте також: У Мелітополі загарбники встановили надвисокі ціни на продукти, бракує ліків - мер

За словами Тремблей, за останні чотири тижні ООН та партнерські організації доправили шість гуманітарних конвоїв у райони Харківської та Херсонської областей, які нещодавно стали доступними для міжнародних організацій. Серед вантажів - вода, засоби гігієни, медикаменти, набори для перебування у сховищах взимку тощо. Останній з конвоїв призначений для більш як 7500 осіб у трьох громадах Херсонщини.

Необхідність надання гуманітарної допомоги стає ще нагальнішою у зв'язку з енергетичною кризою в Україні, зауважила представниця пресслужби.

Читайте також: Загарбники не пропускають людей на блокпосту у Василівці

«Ми та наші партнери продовжуємо працювати, аби збільшити обсяги екстреного водопостачання та санітарно-гігієнічних послуг», - наголосила Тремблей.

Вона додала, що починаючи з лютого гуманітарні організації надали послуги з водопостачання, санітарії та гігієни більш як 5,7 млн осіб.

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-