Загарбники не пропускають людей на блокпосту у Василівці

Загарбники не пропускають людей на блокпосту у Василівці

Укрінформ
російські загарбники майже не випускають людей з тимчасово окупованих територій на блокпосту у Василівці. Люди намагаються виїхати іншим шляхом. 

Про це під час брифінгу в медіацентрі Україна-Укрінформ сказав міський голова Мелітополя Іван Федоров.

"З 27 вересня почала скупчуватись черга у Василівці. Було 1200 авто з 6000 мешканців. Наразі більше ніж 1000 авто і більше 4000 мешканців. Зменшилось не тому, що випустили, а тому, що люди не можуть чекати. Зараз з'явився новий маршрут для евакуації через Мелітополь-Бердянськ-Маріуполь-Новоазовськ. Вже маємо приклади, коли наші мешканці можуть користуватися цим маршрутом", - сказав Федоров.

Проте більше деталей про цей маршрут він обіцяв повідомити пізніше.

Федоров нагадав, що раніше через лінію розмежування у Василівці щоденно могло виїхати більше 1000 мешканців з усіх тимчасово окупованих територій Херсонської, Запорізької, Луганської, Донецької областей. Наразі такої можливості немає, бо окупанти випускають лише 20-30 машин. Більше того, є дні, коли взагалі не випускають. Наприклад, минулу суботу та неділю вони оголосили вихідними.

Читайте також: Загарбники за добу випустили через блокпост у Василівці лише півтори сотні людей

Як повідомлялося, у Запорізькій ОВА заявили, що в середу на російському блокпосту у Василівці з тимчасово захоплених територій України до Запоріжжя змогли виїхати лише 154 людини.

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-