Гроші на перший морський дрон «Херсон» зібрали менш ніж за годину – Президент

Гроші на перший морський дрон «Херсон» зібрали менш ніж за годину – Президент

Укрінформ
На перший морський дрон було зібрано кошти менш ніж за годину - його назвали "Херсон".

Про це у відеозверенні повідомив Президент Володимир Зеленський, передає Укрінформ. 

"На нашій фандрейзинговій платформі United24 розпочався збір коштів для створення флоту морських дронів. Я анонсував, що це буде. Отже, тепер кожен – і не тільки в Україні, а й в інших країнах – може долучитися до будівництва першого у світі флоту морських дронів. Того, що може дати безпеку нашій морській акваторії. Перший морський дрон, на який зібрали кошти менш ніж за годину, назвали «Херсон». Цілком логічно", - наголосив Президент.

Відео: Офіс Президента

Другий морський дрон матиме назву «Севастополь», сказав Зеленський. “Вірю, що все це наближає й час звільнення нашого Криму”, - додав він.

Як повідомлялось, 11 листопада на фандрейзинговій платформі United24 розпочався збір коштів на перший у світі український флот морських дронів.

Читайте також: Флот морських дронів: для України – ідеальний засіб оборони з моря

Морський дрон — це унікальна та засекречена українська розробка. Один такий апарат коштує 10 мільйонів гривень. У вартість входить: дрон, оснащений системою автопілотування, відеопідсистемами, в тому числі нічного бачення, спеціальним зв'язком, захищеним від впливу ворожих засобів РЕБ, резервними модулями зв’язку та бойовою частиною, а також наземна автономна станція управління, системи транспортування і зберігання, центр обробки даних.

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-