У Британії прокоментували новину про передачу Ірану захопленої в Україні західної зброї

У Британії прокоментували новину про передачу Ірану захопленої в Україні західної зброї

Укрінформ
Глава Міноборони Великої Британії Бен Воллес заявив, що британські ракети, які були захоплені російським військами в Україні й передані Ірану, не містять передових технологій.

Як передає Укрінформ, про це він повідомив у інтерв’ю Sky News.

«Звичайно, ми не хочемо, щоб такі речі відбувалися. Але по суті, це той ризик, на який ми пішли, коли вирішили, що важливо допомогти Україні», - сказав Воллес.

За його словами, що стосується протитанкових ракет NLAW, які Велика Британія передала Україні, то вони є надзвичайно ефективними частинами комплекту, але вони не оснащені технологіями нового покоління, над якими Велика Британія зараз працює.

«Це означатиме, що будуть відмінності між тим, що розробляють іранці — якщо вони справді мають NLAW — і тим, що ми маємо, і це те саме стосується американських Javelin… Тож я не особливо хвилююся. Але, звичайно, це був ризик, який ми взяли при розрахунках», - додав міністр.

Читайте також: Уряд і партнери України контролюють усе озброєння, яке перетинає кордон – МЗС

Воллес також зазначив, що росія вже втратила значну кількість своєї зброї, яку можна виміряти в тисячах одиниць.

«Це чудова можливість для країн НАТО зрозуміти технології, які використовуються в російському обладнанні, і це дасть нам стратегічну перевагу в майбутньому», - підкреслив він.

Як повідомляв Укрінформ, цього тижня британський телеканал Sky News з посиланням на джерело в британському оборонному відомстві опублікував новину про те, що рф у серпні придбала в Ірану 166 безпілотників, заплативши за них 140 мільйонів євро та відправивши до Тегерану зразки західної зброї, захоплені під час війни в Україні.

Фото з сайту news.sky.com

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-