Команда Навального: генерал cуровікін «заробив» на війні у Сирії

Команда Навального: генерал cуровікін «заробив» на війні у Сирії

Розслідування
Укрінформ
У розслідуванні Команди Навального стверджується, що компанія дружини командувача російського окупаційного угруповання в Україні генерала cергія cуровікіна отримує багатомільйонні платежі від компанії, пов'язаної з бізнесом геннадія тимченка, якого вважають "другом путіна".

Як передає Укрінформ, розслідування опубліковано на сайті Навального і на його Ютуб-каналі.

У розслідуванні стверджується, що компанія "Аргус СФК", пов'язана з дружиною генерала анною суровікіною, видобуває в Сирії фосфати. суровікін був командувачем російськими військами під час російської військової операції в Сирії. Соратники Навального роблять висновок, що він "збагатився", захищаючи там бізнес-інтереси тимченка.

Цей висновок вони зробили, вивчивши рахунки "Аргус СФК". Бізнес суровікіної отримав від компанії тимченка і від дружини одного з його топменеджерів кредити на суму 129 (82+25) мільйонів рублів. Команда Навального вважає, що ці гроші не можуть пояснюватися бізнес-логікою і "найбільше схожі на хабарі".

Читайте також: Суровікін розкрив план спецоперації з «мирних переговорів»: дайджест пропаганди за 9 листопада

В останній офіційній декларації суровікіних зазначено, що з 2017 по 2019 рік генерал заробив сумарно 30,9 мільйона рублів, а його дружина - 19,7 мільйона. Після 2019 року міноборони засекретило відомості про доходи керівництва армії.

суровікін ще з Сирійської війни відомий як прихильник тактики масованих невибіркових ударів по інфраструктурі. Він був призначений командувачем угруповання російських військ в Україні 8 жовтня. З 10 жовтня російська армія почала регулярно обстрілювати цивільну інфраструктуру, енергетичні об'єкти України.

Читайте також: Обстрілами України суровікін намагається показати путіну «швидкі результати» – ГУР

Наприкінці жовтня видання "Верстка" повідомило, що дружині і дітям генерала належать об'єкти нерухомості загальною площею майже 500 квадратних метрів і приблизною вартістю понад 125 мільйонів рублів.

При цьому в росреєстрі всі вони записані на "російську федерацію". Згодом росреєстр узагалі видалив інформацію про нерухомість суровікіних.

Як повідомляв Укрінформ, з 10 жовтня росія завдає масованих ударів ракетами та дронами-камікадзе по енергетичній інфраструктурі України. Наразі росіяни пошкодили близько 40% енергетичних об'єктів.

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-