Протягом тижня відбулось 347 бойових зіткнень ЗСУ із ворогом - Генштаб

Протягом тижня відбулось 347 бойових зіткнень ЗСУ із ворогом - Генштаб

Укрінформ
Упродовж поточного тижня в ході ведення операції Сил оборони відбулось 347 бойових зіткнень із противником.

Як передає кореспондент Укрінформу, про це під час брифінгу повідомив заступник начальника Головного оперативного управління Генерального штабу Збройних Сил України бригадний генерал Олексій Громов.

«Загалом протягом поточного тижня в ході ведення операції Сил оборони відбулось 347 бойових зіткнень. Противник завдав 32 ракетні та 134 авіаційні удари по наші території», - повідомив Громов.

Читайте також: ЗСУ продовжують наступальну операцію за своїм планом – Генштаб

За його словами, на Волинському, Житомирському та Київському напрямках обстановка стабільна. Водночас на території білорусі триває концентрація російських військ.

«На території республіки білорусь продовжуються заходи розгортання регіонального угруповання військ так званої союзної держави, яка може діяти у Волинському та Поліському операційних районах. Відповідними силовими відомствами та органами місцевого самоврядування рб проводяться заходи з підготовки та прийому російського військового контингенту з числа мобілізованих на території рф осіб. Так, на даний час триває уточнення місць для розміщення особового складу», - розповів бригадний генерал.

На Чернігівському та Сумському напрямках з початку тижня противник здійснив понад 40 турбуючих обстрілів території України: по об’єктах цивільної інфраструктури в районах трьох населених пунктів Чернігівської області і 13 населених пунктів Сумської області.

Читайте також: У Генштабі повідомили, як діятимуть ЗСУ в разі повторного наступу росіян з білорусі

На Харківському напрямку противник здійснив спроби наступу в районах низки населених пунктів, однак успіху не мав, поінформував Громов.

Як повідомляв Укрінформ, Збройні сили України з 24 лютого по 10 листопада ліквідували близько 78 тисяч 690 російських агресорів, що на 740 осіб більше порівняно з попередньою добою. Також захисники України знищили 2804 ворожі танки (+3 одиниці), бойових броньованих машин ‒ 5682 (+16), артилерійських систем – 1805 (+3), РСЗВ – 393 (+0), засобів ППО ‒ 205 (+0), літаків – 278 (+0), гелікоптерів – 260 (+0), БПЛА оперативно-тактичного рівня – 1499 (+16), крилатих ракет ‒ 399 (+0), кораблів / катерів ‒ 16 (+0), автомобільної техніки та автоцистерн – 4242 (+15), спеціальної техніки ‒ 159 (+0). Найбільших втрат ворог зазнав на Лиманському та Авдіївському напрямках. Дані уточнюються.

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-