ЗСУ продовжують наступальну операцію за своїм планом – Генштаб

ЗСУ продовжують наступальну операцію за своїм планом – Генштаб

Укрінформ
Генеральний штаб Збройних сил України на даний час не може ні спростувати, ні підтвердити інформацію про так зване виведення російських військ з Херсона, наступальні дії ідуть за планом.

Як передає кореспондент Укрінформу, про це під час брифінгу повідомив заступник начальника Головного оперативного управління Генерального штабу ЗСУ бригадний генерал Олексій Громов, інформуючи про оперативну обстановку на фронтах.

«Хочу наголосити, що за кожним так званим «жестом доброї волі» противника стоять колосальні зусилля наших воїнів.  Так само як ворог виходив з Києва, Харківщини, залишав Зміїний, імовірний вихід із Херсона – це результат наших активних дій. Безпосередньо на Херсонському напрямку Сили оборони України зруйнували логістичні шляхи та системи забезпечення противника, порушили його систему управління військами, тим самим не залишили ворогу вибору, ніж вдатися до втечі. Але на даний час ми не можемо ні спростувати, ні підтвердити інформацію про так зване виведення російських військ з Херсона», - наголосив Громов.

Читайте також: У Міноборони прокоментували російську заяву про відступ із Херсона

Він закликав очікувати подальших офіційних повідомлень Генштабу щодо ситуації на Херсонщині.

Громов наголосив, що Сили оборони України тим часом продовжують наступальну операцію за своїм планом. “На Луганщині лише за минулу добу підрозділи наших військ просунулись на деяких напрямках в ході ведення бойових дій на відстань до 2 км. Продовжують активні дії і на Херсонщині, і на Миколаївщині”, - сказав він.

Як повідомлялося, 9 листопада командувач російського угруповання окупаційних військ сергій суровікін та міністр оборони рф сергій шойгу заявили про відведення військ із Херсона на лівий берег Дніпра.

Читайте також: Залужний : 9 листопада ЗСУ взяли під контроль 12 населених пунктів біля Херсона

Того дня радник керівника Офісу Президента Михайло Подоляк заявив, що наразі зарано говорити про виведення російських військ із Херсона. Він також зазначив, що у Херсоні залишається значна частина російських військ, у регіон стягуються додаткові резерви, росія не збирається лишати Херсон без бою.

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-