У Генштабі повідомили, як діятимуть ЗСУ в разі повторного наступу росіян з білорусі

У Генштабі повідомили, як діятимуть ЗСУ в разі повторного наступу росіян з білорусі

Фото
Укрінформ
Збройні сили України у разі здійснення російськими військами спроби повторного наступу з території республіки білорусь розпочнуть проти ворога масоване вогневе ураження.

Як передає Укрінформ, про це Генеральний штаб ЗСУ повідомляє у Фейсбуці.

«Активна оборона. Так будуть діяти наші воїни на випадок, якщо ворог надумає повторити наступ з території республіки білорусь. З моменту перетину державного кордону з Україною почнеться масоване вогневе ураження окупантів», — ідеться в повідомленні.

У Генштабі наголосили, що «кожна дорога і стежина, ліси та пагорби стануть для ворога пасткою або неприємним сюрпризом. Його втрати будуть величезними».

Читайте також: Загроза вторгнення з білорусі «потенційно існує», але зараз малоймовірна - Веніславський

Для оборони та відсічі збройної агресії будуть задіяні всі можливі інженерні загородження, мінування місцевості й використання фугасів. Активно діятимуть підрозділи спеціального призначення, Сухопутних військ, Повітряних сил та ракетних військ і артилерії.

Своєю сергою командувач Об’єднаних Сил Збройних Сил України генерал-лейтенант Сергій Наєв повідомив у Фейсбуці, що угруповання військ, які боронять Україну в північній операційній зоні, готуються до активної оборони на випадок повторного наступу російських окупаційних військ із території республіки білорусь.

"В окопах чекати ворога вже не будемо. Активне вогневе ураження для окупантів почнеться з моменту перетину державного кордону", – запевнив він.

Також командувач Об’єднаних Сил ЗСУ попередив окупаційні війська про пастку, яка їх чекає в Україні.

«Заміновані мости та автомагістралі, інженерні загородження у лісах та населених пунктах стануть для ворога пасткою», – заявив Наєв.

Як повідомляв Укрінформ, за даними Генштабу ЗСУ, станом на ранок 10 листопада триває формування спільного російсько-білоруського угрупування військ. Загроза завдання ударів і застосування ударних безпілотників з території та повітряного простору білорусі залишається.

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-