Загроза вторгнення з білорусі «потенційно існує», але зараз малоймовірна - Веніславський

Загроза вторгнення з білорусі «потенційно існує», але зараз малоймовірна - Веніславський

Укрінформ
Українське військове командування розуміє всі наявні та потенційні загрози з боку білорусі, проте наразі здатних на вторгнення в Україну військових формувань ворога немає.

Про це заявив народний депутат, член комітету Верховної Ради з питань нацбезпеки, оборони та розвідки, представник Президента у ВР Федір Веніславський під час брифінгу в Медіацентрі Україна — Укрінформ.

“Щодо загроз, які дехто з військових експертів останнім часом продукує, про можливе вторгнення з боку республіки білорусь. Наше військове командування розуміє всі потенційні і реальні загрози. На сьогодні на території республіки білорусь угруповань збройних сил рб і рф, які б були здатними на вторгнення на територію України, немає”, - сказав він.

Читайте також: Жодних підтверджених фактів зловживань чи перепродажів зброї Україною немає – Веніславський

Веніславський розповів, що у білорусі є ознаки формування певних “спільних формувань” військ білорусів і росіян, тому, за його словами, загроза вторгнення “потенційно існує”, але зараз малоймовірна.

Водночас парламентарій запевнив, що Україна на кордоні з білоруссю має достатньо потужну лінію оборони.

“На короткострокову і середньострокову перспективу якихось істотних загроз із боку загострення з білоруського кордону не бачу”, - додав він.

Як повідомлялося, раніше у Генштабі ЗСУ поінформували, що республіка білорусь і надалі підтримує збройну агресію російської федерації проти України, наразі триває формування російсько-білоруського угруповання військ на території білорусі.

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-