Закінченню війни можуть посприяти лише ЗСУ, а не перемовини - експерт

Закінченню війни можуть посприяти лише ЗСУ, а не перемовини - експерт

Укрінформ
Закінченню війни може посприяти тільки українська армія і тільки рух вперед. Про перемовини не може бути й розмови.

Таку думку висловив директор Центру досліджень армії, конверсії та роззброєння Валентин Бадрак у щотижневій інформаційно-аналітичній програмі Укрінформу “Насправді”.

“Тільки українські сили оборони можуть призвести до припинення війни, усі інші варіанти є абсолютно недосяжними. Зокрема, через те, що путін перейшов усі можливі межі у скоєнні злочинів, геноциду українського народу і руйнуванні мирних міст. Після таких злочинів перемовин з путіним бути не може”, - зазначив Бадрак.

Читайте також: На Херсонщині ворог переміщує техніку на лівий берег, ЗСУ її знищують – Хлань

На його думку, для України восени найбільшим викликом стали дві події: передача Іраном росії великої кількості безпілотників та переобрання на третій термін лідера КНР Сі Цзіньпіна. Бадрак вважає, що через передачу Іраном зброї росії Україна також почала отримувати більше західної допомоги, але Україна все ж зазнає численних втрат в інфраструктурі.

“Внаслідок того, що з’явилися дронові атаки, ми почали більше і швидше отримувати озброєння, яке дозволяє боротися і з дронами. Боротися є чим, але проблема в тому, що отримання від Ірану дронів дозволяє росії використовувати асиметричні удари, тобто москітні стратегії, коли масово використовуються більш дешеві технології... У такий спосіб росія намагається і виснажити українську систему протиповітряної оборони, і завдати руйнівних ударів по мирному населенню та інфраструктурі”, - сказав Бадрак.

При цьому експерт вважає, “що на Заході немає консенсусу в питанні знищення режиму путіна”. “Є політичні лідери, які вважають, що збереження путінського злочинного режиму є прийнятним для західного світу, з огляду на ті побоювання, які в них викликає путін, зокрема, ядерним шантажем. Тим більше Захід побоюється розпаду росії і втрати контролю над ядерною зброєю. І тому Захід готовий жертвувати інтересами України заради того, щоб відбувався дуже поступовий, акуратний, філігранний тиск української армії на росію”, - зазначив експерт.

Читайте також: росія готова до таких терористичних сценаріїв, як використання «брудної бомби» - експерт

За словами Бадрака, тема довкола лідера КНР ще залишається відкритою, адже не можна недооцінювати залежність Китаю від західного світу.

“Щодо Китаю, треба ще почекати перемовин Байдена із Сі Цзіньпіном, мені здається, ситуація може бути використана на користь світлих сил, через те, що Китай таки залежить набагато більше від Європи та Америки, ніж це можна собі уявити, і навряд чи він піде на абсолютне загострення у військовому сенсі, щоб не викликати таку саму ізоляцію, яка вже може стосуватися путіна”, - вважає Бадрак.

Як повідомляв Укрінформ, 24 лютого росія напала на Україну, почала масовані бомбардування мирних міст та селищ. російські війська розв’язали масовий терор на тимчасово захоплених територіях. Сили оборони України чинять запеклий опір загарбникам та завдають їм значних втрат.

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-