росія відправила понад 500 досвідчених сирійських бойовиків в Україну – ЗМІ

росія відправила понад 500 досвідчених сирійських бойовиків в Україну – ЗМІ

Укрінформ
росія за останні кілька місяців відправила в Україну понад 500 сирійських бойовиків для виконання небойових задач, зокрема для охорони об’єктів у Луганську та Донецьку.

Про це із посиланням на власні джерела в регіональній розвідці пише британське видання Middle East Eye, яке спеціалізується на подіях на Близькому Сході та Північній Африці.

За даними джерел, досвідчені бійці були набрані з урядових сирійських підрозділів, яких росія раніше підтримувала та навчала для війни з опозиційними силами та терористичними угрупованнями у Сирії. Серед них є представники 25-ї дивізії сил спеціального призначення, яка відома як «Сили тигра», «П'ятий корпус» та «Ліва аль-Кудс». Ця дивізія складається здебільшого з палестинських сирійців.

Читайте також: У Британії подали позов до пригожина і ПВК "вагнера" за тероризм в Україні

Представник сирійського уряду зазначив, що рф завербувала їх на війну в Україну через своїх спецпризначенців та ПВК «Вагнера». За його словами, близько 1000 сирійських бійців прибули до росії для навчання, однак лише половина з них поїхала в Україну.

Водночас обізнані джерела повідомляють, що сирійських найманців не відправляють на передову через можливі проблеми з координацією та мовним бар'єром.

«Вони не зможуть нормально спілкуватися з іншими російськими полками на відкритому полі бою, і, наприклад, російська артилерія може вразити їх», – говорить джерело.

Зазначається, що сирійські бойовики служать під керівництвом військового підрядника «Щит» та дочірньої групи «Вагнера» «Оперативна група "Русич"», за якою закріпилася репутація неонацистського угруповання.

Читайте також: Арабський легіон путіна: що відомо про найманців з Близького Сходу у війні в Україні?

Видання пише, що вже є повідомлення про втрати сирійців на сході України, хоч вони і не воюють на передовій. За даними Сирійської обсерваторії з прав людини в Лондоні, з вересня загинули дев'ять бійців з «Ліва аль-Кудс» та «Сил тигра». А в сирійському уряді кажуть, що кількість загиблих внаслідок українських бомбардувань становить щонайменше 50 осіб.

«Сирійці не беруть участі в реальних бойових діях, вони в основному виконують функції матеріально-технічного забезпечення поблизу лінії фронту. Однак є невелика кількість з них, які працюють у складі артилерії», – сказав сирійський посадовець.

Читайте також: росія втратила на Донеччині більше людей, ніж у двох Чеченських війнах - Президент

Як повідомляв Укрінформ, росія вербує колишніх афганських командос для війни в Україні. Зокрема члени елітного корпусу командос Національної армії Афганістану отримують пропозиції долучитися до російських військових для ведення бойових дій в Україні.

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-