Втрата Херсона завадить рф прокласти сухопутний коридор до Одеси – розвідка Британії

Втрата Херсона завадить рф прокласти сухопутний коридор до Одеси – розвідка Британії

Укрінформ
Втрата західного берега річки Дніпро поблизу Херсона, ймовірно, завадить росії досягти свого стратегічного плану прокласти сухопутний коридор до Одеси.

Як передає Укрінформ, про це йдеться у короткому зведенні британської розвідки, опублікованому у четвер Міністерством оборони Великої Британії у Твіттері.

9 листопада міністр оборони росії сергій шойгу віддав наказ про відведення російських військ із західного берега Дніпра в Херсоні на півдні України.

Генерал сергій суровікін, командувач російськими військами в Україні, підтвердив, що вони відступлять на оборонні позиції вздовж річки Дніпро, пославшись на проблеми з поповненням постачання як на головну причину такого рішення.

Читайте також: Байден: Відхід від Херсона вказує на «реальні проблеми» рф з військовими

Здатність росії утримувати свої сили на західному березі Дніпра була під тиском через українські удари по російських маршрутах постачання, констатують у розвідці Британії.

Відступаючи, російські сили зруйнували кілька мостів і, ймовірно, заклали міни, щоб уповільнити та затримати просування українських сил.

Через обмежену кількість пунктів переходу російські війська будуть вразливими при перетині річки Дніпро. Цілком ймовірно, що відхід триватиме кілька днів з оборонними позиціями та артилерійським вогнем, що прикриватиме сили, що відходять.

Читайте також: Арахамія: Коли на півдні будуть досягнуті поставлені цілі, українці дізнаються про це не від шойгу

Як повідомлялося, раніше Президент Володимир Зеленський сказав, що вважає заяви російської федерації про перекидання військ та евакуацію з Херсона і всього регіону інформаційною операцією, оскільки всі найбільш підготовлені війська рф залишаються на місці.

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-