Громадська активістка розповіла у Страсбурзі про воєнні злочини росіян на Херсонщині

Громадська активістка розповіла у Страсбурзі про воєнні злочини росіян на Херсонщині

Укрінформ
Херсонка, громадська активістка Оксана Глєбушкіна розповіла на Світовому форумі за демократію у Раді Європи про ситуацію на Херсонщині.

Як передає Укрінформ, про це сама Глєбушкіна написала у Фейсбуці.

«Я їхала на World Forum for Democracy / Forum mondial de la Démocratie з наміром говорити про Херсон, бо Херсон, який живе вже 8 місяців в окупації і дуже чекає на визволення, має звучати у міжнародному порядку денному», - написала містянка.

Як зазначила Глєбушкіна, вона говорила про воєнні злочини, які вчиняє росія на окупованій Херсонщині. Про тортури, вбивства, примусову депортацію, викрадання дітей і створення гетто з Херсона.

«Пояснювала чому так важливо підтримувати Україну і армію зброєю, робити це швидко, не зупиняти надавати нам допомогу. Бо в нас немає часу на довгі прийняття рішень, в нас немає права на помилки. Бо кожний день окупації забирає життя людей», - наголосила активістка.

Глєбушкіна, серед іншого, просила зробити все можливе, щоб запровадити міжнародний трибунал, мандат якого буде обмежений виключно розслідуванням злочину агресії проти України. Керівництво росії, на її переконання, потрібно притягати до відповідальності за злочин агресії, щоб зупинити цю війну якнайшвидше і запобігти у майбутньому війнам, розв'язаним за бажанням тих чи інших диктаторів.

Читайте також: росіяни підірвали всі мости на правобережжі Херсонщини - Хлань

Як повідомляв Укрінформ, Херсон ворог перетворює на місто-привид, тут лише іноді з’являється світло, вода та зв’язок.

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-