Україні вдалося повернути з рф лише 69 депортованих дітей - Верещук

Україні вдалося повернути з рф лише 69 депортованих дітей - Верещук

Укрінформ
Міністр з питань реінтеграції тимчасово окупованих територій Ірина Верещук заявила, що Україні вдалося повернути лише 69 дітей з території росії.

Про це вона заявила під час засідання Координаційної ради з питань захисту та безпеки дітей, повідомляє Укрінформ із посиланням на пресслужбу Офісу Президента.

За її словами, ще 27 дітей повернули із тимчасово окупованої території Донецької та Луганської областей.

Водночас на засіданні радник-уповноважена президента України з прав дитини та дитячої реабілітації Дар’я Герасимчук з посиланням на дані Національного інформаційного бюро повідомила, що понад 10,5 тисяч дітей перебувають у списку депортованих та примусово переміщених.

Читайте також: За три місяці із зони бойових дій евакуювали майже 300 тисяч українців

В Офісі Президента констатують, що наразі невідома кількість дітей, яких росія примусово депортувала з тимчасово окупованих територій України.

«російська федерація і далі скоює свої злочини, пов’язані з українськими дітьми. Триває вивезення дітей. На жаль, через дуже пасивну позицію міжнародних організацій, зокрема МКЧХ, ми сьогодні не маємо змоги зафіксувати точну цифру, скільки й де перебуває наших дітей», – сказав голова ОП Андрій Єрмак.

Читайте також: Україна розповіла в ОБСЄ про викрадення дітей росіянами

24 лютого президент рф володимир путін оголосив про повномасштабне вторгнення в Україну. російські війська знищують об'єкти інфраструктури, житлові райони українських міст та селищ із використанням артилерії, реактивних систем залпового вогню та балістичних ракет. Сили опору України чинять запеклий опір агресору та завдають йому важких втрат.

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-