кремль маніпулює заявами про відсутність «жодних попередніх умов» для переговорів — ЦПД

кремль маніпулює заявами про відсутність «жодних попередніх умов» для переговорів — ЦПД

Укрінформ
Міністерство закордонних справ російської федерації вкотре вдалося до маніпуляцій, заявивши, нібито рф не має «жодних попередніх умов» для переговорів з Україною.

Як передає Укрінформ, про це Центр протидії дезінформації при Раді національної безпеки і оборони України повідомив у Телеграмі, оприлюднивши добірку фейків і маніпуляцій, поширених пропагандою кремля протягом 8 листопада.

Так, за даними Центру, представник російського МЗС андрій руденко заявив, буцімто «Україна ухвалила закон, що забороняє їй вести переговори з рф. Це їх вибір, ми завжди заявляли про готовність до переговорів, що були перервані не з нашої вини… з нашого боку попередніх умов немає жодних…».

У ЦПД наголосили: подібні заяви представників російської федерації мають маніпулятивний характер.

Черговою маніпуляцією є також заява країн-членів Організації договору про колективну безпеку, зроблена під час ухвалення проєкту резолюції Генеральної асамблеї ООН «Боротьба з героїзацією нацизму, неонацизмом та іншими видами практики, що сприяють ескалації сучасних форм расизму…». Зокрема, за даними Центру, учасники ОДКБ заявили, нібито вважають важливим «не просто вшановувати пам’ять загиблих за мир на Землі, а й відстоювати принципи Статуту ООН за підсумками Другої світової війни».

Читайте також: Україна має сама керувати процесом перемовин з рф – постпред США при ООН

До поширення дезінформації вкотре вдалася речниця російського МЗС марія захарова. «рф та Україна не ведуть конструктивних переговорів з квітня після того, як Київ не відповів на пропозиції рф… [водночас] на готовність Києва до переговорів прямо впливає Захід, який постачає Україні зброю», — заявила вона.

Як повідомляв Укрінформ, раніше фахівці Центру протидії дезінформації при РНБО України зафіксували просування російськими пропагандистами теми готовності путіна до переговорів з Україною, але на умовах росії.

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-