«Зливав» загарбникам бійців самооборони: на Київщині зрадника засудили до 15 років ув'язнення

«Зливав» загарбникам бійців самооборони: на Київщині зрадника засудили до 15 років ув'язнення

Укрінформ
Зрадника, який під час тимчасової окупації частини Київщини здавав ворогу місця перебування бійців місцевої самооборони, засуджено до 15 років позбавлення волі.

Про це повідомляє СБУ, передає Укрінформ.

За даними слідства, на початку повномасштабного вторгнення до складу самооборони одного із селищ Броварського району увійшов місцевий житель. Та після захоплення населеного пункту військами рф він одразу перейшов на бік загарбників і почав з ними співпрацювати.

"Зловмисник «зливав» рашистським карателям адреси проживання односельчан, які чинили опір загарбникам. Саме за його «наводкою» агресори викрали командира та інших учасників загону самооборони, до якого раніше він входив", - зазначають в СБУ.

За інформацією спецслужби, до потерпілих застосовували насильство і погрози вбивством, Зокрема, встановлено факти, коли людей із зав’язаними очима ставили до стінки і стріляли їм під ноги, імітуючи розстріл.

Після визволення селища зрадник намагався переховуватися на території регіону. Однак співробітники Служби безпеки встановили його місцезнаходження і у квітні затримали.

Читайте також: Зрадника, який допомагав армії рф захоплювати Лисичанськ, засудили до 8 років в'язниці

Суд визнав зловмисника винним за ч. 2 ст. 111 (державна зрада, вчинена в умовах воєнного стану) Кримінального кодексу України.

Як повідомлялось, на Луганщині викрили п'ятьох правоохоронців-зрадників.

Фото: СБУ

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-