Зрадника, який допомагав армії рф захоплювати Лисичанськ, засудили до 8 років в'язниці

Зрадника, який допомагав армії рф захоплювати Лисичанськ, засудили до 8 років в'язниці

Укрінформ
Агента рф, який збирав інформацію щодо місць тимчасової дислокації та переміщення Сил оборони на східному напрямку, засуджено до 8 років ув’язнення.

Про це в Фейсбуці повідомило 3 Управління Головного управління СБУ в Донецькій та Луганській областях, передає Укрінформ.

За даними спецслужби, зловмисника затримали у травні під час спецоперації на Луганщині. Встановлено, що 52-річний місцевий житель після початку повномасштабного вторгнення вийшов на загарбників і запропонував їм свою "допомогу". Його залучили до розвідувально-підривної діяльності поблизу лінії фронту.

"Серед основних його завдань було виявлення позицій українських військ під час активних бойових дій в районах Лисичанська, Рубіжного та Новодружеська. Для передачі агресорам отриманих відомостей використовував закриті канали електронного зв’язку, через які відправляв загарбникам медіафайли з локацією українських об’єктів", - зазначають в СБУ.

За виконання "завдань" загарбники обіцяли йому гроші, проте отримати їх зловмисник не встиг - його затримали під час спроби передачі розвідданих представнику рф.

На підставі зібраних доказів суд визнав чоловіка винним за ч. 2 ст. 111 (державна зрада, вчинена в умовах воєнного стану) Кримінального кодексу України. Вирок набув законної сили.

Читайте також: СБУ ідентифікувала чотирьох правоохоронців-колаборантів на Запоріжжі

Як повідомлялось, управління СБУ викрило не менше двох сотень зрадників та колаборантів, які добровільно пішли на співробітництво з російськими загарбниками.

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-