Терор проти української енергетики свідчить лише про слабкість ворога – Зеленський

Терор проти української енергетики свідчить лише про слабкість ворога – Зеленський

Укрінформ
Унаслідок російських атак на енергетичні об’єкти уражено обсяг генерації та транспортування електрики, який забезпечує мільйони людей, проте це лише свідчить про слабкість ворога.

Тільки увечері четверга без електропостачання перебували 4,5 млн споживачів, повідомив Президент Володимир Зеленський у вечірньому відеозверненні, передає Укрінформ.

«Загалом по країні ураження об’єктів енергетики є в різних областях – це обсяг генерації і транспортування електрики, який забезпечує мільйони людей. Лише станом на цей вечір від споживання тимчасово відключені за аварійними та стабілізаційними графіками близько 4,5 млн споживачів. Зокрема в Києві та десяти областях: Київщина, Дніпропетровщина, Житомирщина, Запорізька область, Сумщина, Кіровоградська область, Харківщина, Чернігівщина, Хмельниччина, Черкащина. Також можливі відключення в інших регіонах», - зазначив глава держави.

Читайте також: Зеленський: Витерпіти російський енерготерор – це зараз наше національне завдання

На його думку, російські обстріли енергетичних об’єктів є показником нездатності ворога перемогти на полі бою і зламати українських громадян.

«Сам факт, що росія вдалася до терору проти енергетики, свідчить про слабкість ворога. Вони не можуть перемогти Україну на полі бою і тому намагаються ось так зламати наших людей – принизити українців, ударити по духу нашого народу, по спротиву наших людей. Вірю, що це росії не вдасться», - підкреслив Зеленський.

Читайте також: росіяни вдарили ракетами по Покровську – поцілили у школу та приватний сектор

Як повідомлялося, раніше Президент Володимир Зеленський заявляв, що з 10 жовтня внаслідок масованих російських ударів серйозно пошкоджено близько 40% усієї енергетичної інфраструктури України, зокрема ТЕС, ТЕЦ та ГЕС.

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-