Жодного випадку потрапляння у чужі руки наданої Україні зброї не відомо - сенатор Портман

Жодного випадку потрапляння у чужі руки наданої Україні зброї не відомо - сенатор Портман

Укрінформ
Американський сенатор Роб Портман заявив, що не відомо жодного випадку, коли б надана Україні зброя потрапила в чужі руки, і наголосив на безпрецедентному рівні підзвітності щодо військової допомоги.

Про це він заявив на спільній із сенатором Крісом Кунсом пресконференції в Києві за підсумками візиту двопартійної делегації США, повідомляє кореспондент Укрінформу.

«Ми були у 101-ій повітряно-десантній дивізії в Польщі, перш ніж приїхати сюди, обговорювали це питання, тому що вони надають частину підтримки. Вони розповіли нам про безпрецедентний рівень підзвітності у воєнний час і кількість моніторингу, який вони могли здійснити. Вірте чи ні, але наразі немає жодного випадку, щоби зброя потрапила в чужі руки», - сказав Портман.

Щодо заяв деяких республіканців, які виступають за урізання допомоги Україні, сенатор заявив, що вони були неправильно трактовані. Політик погодився з тим, що має бути ще більше підзвітності, та додав, що американці працюють над цим. Водночас Портман назвав допомогу Україні міжнародним інтересом США.

Демократ Кріс Кунс також відзначив необхідність підтримки України. «Ми сьогодні ставили питання, щоб пересвідчитися, що гроші на військову підтримку, бюджетну, гуманітарну, витрачають з користю – це так, а також що ми продовжимо підтримувати українців».

Як повідомляв Укрінформ, у липні росія поширювала фейкові новини про начебто нецільове використання наданої Україні партнерами зброї, щоб зірвати її постачання.

Фото: Павло Багмут, Укрінформ

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-