На тимчасово окупованих територіях почастішали випадки зникнення людей

На тимчасово окупованих територіях почастішали випадки зникнення людей

Укрінформ
На тимчасово окупованих територіях Херсонської, Донецької, Запорізької та Луганської областей продовжується тиск на місцеве населення та збільшилась кількість випадків зникнення місцевих.

Про це сказав на брифінгу в Military Media Center представник Міністерства оборони України Олександр Мотузяник, передає Укрінформ.

«На тимчасово окупованих територіях відбувається проведення додаткових антиукраїнських так званих фільтраційних заходів. Примушення місцевих мешканців до виконання важких фортифікаційних робіт на передових позиціях окупантів. Збільшилась кількість випадків зникнення місцевих мешканців, а також проведення облав і полювань на чоловіків призовного віку, яких у насильницький спосіб доставляють до військкоматів для забезпечення виконання планів з мобілізації на ТОТ», - поінформував речник.

Також, за його словами, спостерігається вивезення окупантами матеріальних та історичних цінностей з окупованих територій.

Крім того, російська пропаганда з метою зниження панічних настроїв у суспільстві активізувала розповсюдження неправдивої та викривленої інформації, що із введенням воєнного стану керівництво рф начебто збільшить обсяги надання гуманітарної допомоги місцевому населенню.

Мотузяник звернувся до мешканців тимчасово окупованих територій: «Ми пам'ятаємо про всіх і про кожного з вас і обов'язково повернемося з перемогою».

Читайте також: Загарбники перетворюють Мелітополь на військову базу – міський голова

Як повідомляв Укрінформ, за словами заступниці міністра оборони України Ганни Маляр, запровадження росією «воєнного стану» на тимчасово окупованих територіях (ТОТ) призвело до тиску на місцеве населення. Зокрема, рф проводить додаткові антиукраїнські фільтраційні заходи та примушує місцевих жителів до виконання важких фортифікаційних робіт на лінії фронту.

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-