Умисні атаки рф на енергосистему України слід розглядати як складову частину геноциду – Кулеба

Умисні атаки рф на енергосистему України слід розглядати як складову частину геноциду – Кулеба

Відео
Укрінформ
Умисні удари росії по енергетичній системі України, що спричинили погіршення гуманітарної ситуації по всій країні, слід розглядати як складову частину геноциду українського народу.

Про це заявив міністр закордонних справ Дмитро Кулеба у відеозверненні, оприлюдненому в Твіттері, передає Укрінформ.

Очільник МЗС зауважив, що росія скрізь програє на полі бою в Україні і зазнає одну поразку за іншою. Але замість того, щоб воювати з нашою армією, російські терористи обрали шлях терору проти мирного населення. У жовтні росія інтенсифікувала свій терор ракетами і дронами проти цивільного населення.

Кулеба акцентував, що російські атаки націлені конкретно на нашу цивільну критичну інфраструктуру. «Масовані ракетні атаки спричинили вимкнення електрики, перебої з тепло- та водопостачанням. Через російський терор гуманітарна ситуація погіршилася по всій країні, а близько 40% нашої енергетичної системи було пошкоджено», - зазначив міністр.

Він привернув увагу до того, що росіяни навіть не приховують своїх намірів: російські офіційні особи і балакаючі голови на росТБ відкрито визнають, що їхня мета – заморозити українські міста насмерть. За словами Кулеби, це в першу чергу означає, що росіяни нічого не зрозуміли про Україну - ці атаки не послаблять української рішучості, вони лише спонукають нас ще завзятіше боротися з російським терористичним режимом і його армією вторгнення.

Читайте також: Президент - студентам Єльського університету: Метою кремля є знищення України та українців

«Вибіркові російські атаки на українську критичну цивільну інфраструктуру є воєнним злочином. З огляду на їх системний характер і супровід меседжами роспропаганди та офіційних осіб ці атаки мають розглядатися як складова частина російського геноциду проти українського народу», - зазначив глава української дипломатії.

При цьому він послався на Конвенцію про запобігання злочину геноциду 1949 року, де це чітко вказано, що такі дії є геноцидом.

Читайте також: Правоохоронці зафіксували понад 300 фактів геноциду - Костін

Як повідомлялося, зранку 31 жовтня російські війська вчергове завдали масованого удару по об’єктах енергосистеми кількох областей України. Частину ракет збила ППО.

Пізніше лідер країни-агресора визнав російську атаку на енергетичні обʼєкти і назвав її відповіддю на вибухи в тимчасово окупованому Севастополі напередодні.

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-