Крапку у війні після військових та політиків поставлять юристи - Зеленський

Крапку у війні після військових та політиків поставлять юристи - Зеленський

Відео
Укрінформ
Крапку у розпочатій росією війні після військових та політиків поставлять саме юристи.

Як передає Укрінформ, про це повідомив Президент України Володимир Зеленський у зверненні до учасників зустрічі, організованої Міжнародною асоціацією юристів (International Bar Association).

"Хочу звернути увагу на те, що крапку в цій війні після військових і політиків поставлять саме юристи. Ті, хто забезпечить притягнення до відповідальності всіх винних у терорі та відшкодування всіх завданих росією збитків – за рахунок активів самої держави-агресора. Саме така справедливість має стати фіналом того зла, яке принесла росія", - сказав Зеленський.

Він наголосив, що кожен воєнний злочинець буде притягнутий до відповідальності.

Президент додав, що російське вторгнення підважує багатолітні досягнення людства у захисті міжнародного правопорядку і миру.

"Ця війна, що триває в Україні, вже давно має відлуння в усіх інших частинах світу - десь хвилі біженців, десь загроза масштабного голоду через спровоковану росією штучну продовольчу кризу, десь жорстока криза вартості життя, яка заганяє мільйони людей у злидні і знищує добробут середнього класу навіть там, куди росія не може дотягнутися своєю агресією, а десь найжорсткіші речі з усіх, які тільки можливі - це відбувається в Україні", - сказав Зеленський.

Читайте також: Зеленський не проситиме українців повертатися додому без гарантування безпеки

За словами Президента, через артилерійські обстріли сотні українських міст зазнали руйнувань, а десятки - повністю спалені.

Також Зеленський наголосив, що мільйони українців зазнали втрат від розв'язаної росією війни - втратили близьких, друзів, свій дім. Як мінімум десятки тисяч українців вже вбиті, сказав Президент.

Зеленський розповів, що Україна робить все, щоб захистити людей і якнайшвидше вигнати російських загарбників, повернути свободи усім українцям у кожному куточку країни: "Я вірю, що ми це зробимо завдяки нашим героїчним захисникам і захисницям, завдяки усім хто воює і працює для перемоги України", - додав Президент.

Глава держави також подякував міжнародним партнерам за підтримку.

"Дуже потужну допомогу надають наші партнери, я особливо вдячний Сполученим Штатам Америки за лідерство у глобальній коаліції, що сформовано цьогоріч для захисту України і свободи", - сказав Президент.

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-