рф використала повітряний простір Молдови для атаки по Україні – Ігнат

рф використала повітряний простір Молдови для атаки по Україні – Ігнат

Укрінформ
Використання росією території суверенної держави Республіки Молдова для ракетної атаки України є злочином, який має бути офіційно задокументований для надання оцінки з боку міжнародної спільноти.

Як передає Укрінформ, про це в ефірі загальнонаціонального телемарафону “Єдині новини” повідомив речник Повітряних сил ЗСУ Юрій Ігнат.

“Коли ми маємо такий масований запуск, буквально кілька хвиль пусків ракет, тобто влетіли бомбардувальники Ту-95, Ту-160 із району Волгодонська Ростовської області, з району Каспійського моря з півночі запускають ракети, які летять фактично довкола України, з двох сторін обходять - і з північного, і з підведеного напрямку атакують Україну. При чому використовують територію суверенної держави Молдова, повітряний простір її, для терористичних атак України. Це ще один злочин, який треба документувати і показувати західній спільноті. Тому що не вперше там вони через Молдову б'ють ракетами по Україні, по заходу, по південному заходу, не вперше ми фіксуємо там постійну появу БПЛА за 5-10 км від румунського кордону, тобто БПЛА оперативно-тактичного рівня таким чином провокує країни НАТО”, - повідомив Ігнат.

Читайте також: На півночі Молдови впала російська ракета

Він відзначив, що 12 ворожих літаків (серед яких один Ту-95 може нести 8 крилатих ракет, один Ту-160 — 12 ракет), могли б значно більше випустити ракет по території України, однак, вочевидь, рф не може собі дозволити це.

Як повідомляв Укрінформ, вранці 31 жовтня під час ракетної атаки росії на об'єкти критичної інфраструктури України було знищено 44 з понад 50 ворожих ракет. Ракети Х-101/Х-555 були випущені з півночі Каспійського моря та з району Волгодонська (Ростовська область).

44 крилаті ракети було знищено силами та засобами Повітряних Сил у зонах відповідальності повітряного командування «Центр» – 18, повітряного командування «Південь» – 12, повітряного командування «Схід» – 9, повітряного командування «Захід» – 5.

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-