У ЗСУ запевнили, що Україна постійно готується до ймовірного наступу з боку білорусі

У ЗСУ запевнили, що Україна постійно готується до ймовірного наступу з боку білорусі

Укрінформ
Україна постійно готується до ймовірного наступу з боку білорусі.

Про це в ефірі телемарафону єдиних новин сказав помічник командувача об'єднаних сил ЗСУ зі стратегічних комунікацій Євгеній Силкін, передає Укрінформ.

“В першу чергу ми будемо впевнені (щодо підготовки наступу з боку білорусі — ред.), коли на території білорусі з’явиться достатня кількість ворожих військ, посилено угрупування військ до близько 50-70 тисяч військовослужбовців, тоді ми зможемо говорити, що вони готові до чергового наступу. Поки що ми цього не спостерігаємо”, - зазначив Силкін.

Він додав, що на даний час з території росії до білорусі заїхало майже 4 тисячі військовослужбовців, але цього, за його словами, недостатньо для чергового наступу.

Читайте також: Загроза вторгнення з білорусі може значно зрости навесні – Об’єднані сили

Втім, як зауважив Силкін, на цю мить військові полігони білорусі готуються до прийому військовослужбовців. “На кожному полігоні для підготовки створено умови для прийому близько 5 тисяч солдатів”, - сказав Силкін.

"Ми вже готові, і готуємося, всі війська в постійній бойовій готовності. Тривають заходи з мінування території. Також тривають заходи з постійних тренувань підрозділів, які у близькості до держкордону з білоруссю. Я вважаю, що ми ще довгий час не знайдемо порозуміння ані з росією, ані з білоруссю, тому зараз йде робота над тим, що замінувати всі шляхи. Кожну стежину ми мінуємо, знищуємо мости які ведуть на нашу територію", - сказав Силкін.

За його словами, з тієї кількості військових, що потрібна для наступу з білорусі на Україну, лише 20 тисяч - військовслужбовців рф, решта, до 70 тисяч - військові білорусі, зокрема, підрозділів спеціального призначення, регулярного війська.

Читайте також: Перекидання російських підрозділів на територію білорусі триває

Силкін зазначив, що як на початку повномасштабного вторгнення білоруська сторона не наважилася задіяти у воєнних діях своїх військових, так і зараз є сподівання, що вони не наважаться на наступ.

"Бо здоровий глузд переконає навіть злочинну владу білорусі не вступати у війну", - сказав Силкін.

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-