ОМОН із Тольятті катував українців у Балаклії – Монастирський

ОМОН із Тольятті катував українців у Балаклії – Монастирський

Укрінформ
росіяни знущалися з українців прямо у місцевому поліцейському відділку, а у камерах для тортур могли одночасно перебувати до 40 осіб.

Про це в ефірі національного телемарафону заявив голова МВС Денис Монастирський, передає Укрінформ із посиланням на 24 телеканал.

"Сотні людей проходило через одну цю катівню в Балаклії. Безперечно застосувався і електричний струм, і биття, і знущання", – розповів очільник МВС.

Читайте також: Поліція порушила вже понад 40 тисяч справ про злочини російської армії

З подібним українська поліція стикалася, коли виявила катівню на Донеччині. Тоді вдалось встановити особи винних загарбників, тому в Монастириського є оптимістичне бачення ситуації з Балаклією.

Читайте також: Загарбники під час відступу вдвічі щільніше мінують територію - Монастирський

За його словами, уже відомо, що українців на Харківщині катував ОМОН з Тольятті. Зараз українські силовики ідентифікують, хто персонально брав участь у цьому.

"Нам дуже допомагають багато волонтерів, які через обривки фоторафій надають інформацію нашій кіберполіції. Це також матеріал для дослідження. У нас є понад 25 тисяч аудіопереговорів окупантів, де вони також говорять про свої злочини. Це варто опрацювати, і це не швидкий процес", – зазначив міністр.

Читайте також: Тортури щодо населення є частиною політики та плану рф – Human Rights Watch

Він також згадав, що зараз Україна веде перемовини з міжнародними партнерами, аби ті допомогли українським силовикам з опрацюванням таких об'ємних масивів інформації.

Нагадаємо: наразі правоохоронці виявили 23 катівні у Харківській області, одну – в Донецькій та 3 – в Херсонському регіоні.

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-