Загарбники під час відступу вдвічі щільніше мінують територію - Монастирський

Загарбники під час відступу вдвічі щільніше мінують територію - Монастирський

Укрінформ
На нещодавно визволених територіях замінування вдвічі щільніше, ніж на деокупованій частині Київщини або Чернігівщини.

Про це повідомив в ефірі телемарафону «Єдині новини» міністр внутрішніх справ Денис Монастирський, передає кореспондент Укрінформу.

"Якщо раніше ми могли говорити про розмінування на Луганщині, Донеччині, то, на жаль, наразі ми змушені говорити про це фактично на більшій частині території нашої держави. Дійсно, заміновано фактично все (на нещодавно деокупованих територіях - ред.). Якщо ми порівнюємо з Київщиною або Чернігівщиною, то замінування вдвічі щільніші. Це, звичайно, пов'язано і з тривалістю перебування там ворога, і з тим, що вони більше використовують цей спосіб як стримування наших військ", - сказав глава МВС.

Він зазначив, що розмінуванням займаються фактично дві служби - ДСНС та поліція. Протягом останніх місяців працівники ДСНС виявили понад 250 тисяч вибухонебезпечних предметів, ще 130 тисяч - працівники поліції.

Читайте також: Через United24 на передову придбали найефективнішу машину для розмінування – Федоров

Українським піротехнікам допомагають і західні фахівці. За словами Монастирського, коли спеціалісти з гуманітарного розмінування бачать обсяги необхідних робіт, вони говорять, що це триватиме десятки років. "Однак, дивлячись на роботу наших спеціалістів, треба визнати, що їх ефективність у рази вища", - зауважив міністр.

Як повідомляв Укрінформ, латвійські фахівці навчатимуть мінної безпеки ексгумаційні команди Міністерства з питань реінтеграції тимчасово окупованих територій.

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-