Через United24 на передову придбали найефективнішу машину для розмінування – Федоров

Через United24 на передову придбали найефективнішу машину для розмінування – Федоров

Фото, відео
Укрінформ
Завдяки донатам через платформу United24 вдалось придбати Armtac 400 — найбільшу і найефективнішу машину для розмінування, яка вже успішно виконує завдання.

Про це повідомив віцепрем'єр-міністр - міністр цифрової трансформації Михайло Федоров у Фейсбуці, передає Укрінформ.

"Armtac 400 — найбільша і найефективніша машина для розмінування вартістю понад 18 млн грн. І вона вже виконує завдання у Харківській області. Це стало можливим завдяки вашим донатам через United24. З Armtac 400 сапери будуть захищенішими. Адже він має дистанційне керування на відстані до 800 м. Це гарантує оператору безпеку. Також керувати машиною можна вручну — всередині броньованої та звукоізольованої кабіни", - написав Федоров.

Читайте також: Стефанчук обговорив із хорватськими партнерами співпрацю у сфері розмінування

Машина для розмінування Armtac 400 на Харківщині / Фото: В’ячеслав Мадієвський, Укрінформ

Він зазначив, що Armtac 400 може зачищати понад 2 400 м кв. території на годину, знешкоджуючи вибухонебезпечні залишки на глибині 55 см. А потужна конструкція захищає машину від протитанкових мін вагою до 10 кг. Завдяки цій машині ДСНС розміновує від 1000 до 1500 боєприпасів щодня.

Як повідомляв Укрінформ, до платформи United24 за п’ять місяців роботи долучилися люди зі всього світу, а загальна сума благодійних внесків сягає майже 200 мільйонів доларів.

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-