На Майдані Незалежності у Києві попрощалися з командиром морпіхів Максимом Токаревим

На Майдані Незалежності у Києві попрощалися з командиром морпіхів Максимом Токаревим

Фото
Укрінформ
У Києві на Майдані Незалежності відбулася церемонія прощання з командиром відділення морської піхоти Максимом Токаревим.

Як передає Укрінформ, про це повідомляє Суспільне.

На прощання зібралось близько сотні людей. Військовому було 26 років. Через 2 місяці у чоловіка мало відбутися весілля з нареченою, з якою були разом 9 років.

Побратими Токарева повідомили, що він загинув під час виконання бойового завдання — при поверненні на базу потрапив на розтяжку, уламок пошкодив артерію.

Читайте також: У Бучі попрощались з льотчиком Михайлом Матюшенком, який очолював «Привидів Києва»

У Києві попрощалися з морським піхотинцем Максимом Токаревим / Фото: Євген Котенко, Укрінформ

Подруга Токарева Олександра Сулименко розповіла, що він пішов воювати близько 4 років тому, залишивши роботу менеджера в офісі, й став військовим, тому що хотів захищати Україну.

"Як раз у лютому мав закінчуватися його контракт, він планував одружитися зі своєю нареченою, з якою разом був зі школи. Але почалася війна, і жодного разу за 8 місяців не було ротації у нього. Кілька місяців тому його зробили командиром відділення. Він дуже дбав про всіх своїх хлопців завжди. Так само і перед смертю: виводив хлопців з локації, де були на завданні, і не помітив розтяжку, вибухнула бомба і уламком вразила артерію. З усіх загинув він один, бо йшов перший", — зазначила Сулименко.

Читайте також: У Києві перейменували ще понад 40 вулиць

Бойовий побратим Токарева розповів, як вони встановлювали український прапор під Мар'їнкою.

"Ми просто все обдумали, обидва пішли туди встановили... це було з 23-го на 24-е серпня і повернулись...Мені подобалася відповідальність, завзятість, те, як ми до цього підходимо", — повідомив військовий.

Токарева поховають на Лук‘янівському цвинтарі.

Як повідомляв Укрінформ, 26 жовтня у столиці попрощались з ректором Київського університету імені Бориса Грінченка Віктором Огнев’юком.

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-