У Бучі попрощались з льотчиком Михайлом Матюшенком, який очолював «Привидів Києва»

У Бучі попрощались з льотчиком Михайлом Матюшенком, який очолював «Привидів Києва»

Фото, відео
Укрінформ
Прощання з полковником Збройних сил України, льотчиком Михайлом Матюшенком, який очолював «Привидів Києва», відбулося в Бучі у понеділок. 

Про це у Фейсбуці повідомляє Бучанська міська рада, яка опублікувала й відеозапис прощання, передає Укрінформ.

Михайло Юрійович Матюшенко - легенда української авіації, професіонал вищого пілотажу.

Бучанець Михайло Матюшенко - позивний «Дід» - керував багатьма типами військових та цивільних літаків і служив у різних військових частинах. Він очолював "Привидів Києва" і передавав молодому поколінню льотчиків свій безцінний досвід.

Читайте також: Військові льотчики використовують автошляхи для високої мобільності – ОП

"Бучанська громада, рідні, військові льотчики,які нам відвойовують мир, друзі - сьогодні на цвинтарі ті, хто дякує Герою за подвиг, хто не може знайти слів, аби втішити родину. Вже кілька днів плаче небо, проте сонце за кілька годин до прощання перемогло темні хмари, так і ми переможемо ворога і прийдемо сюди, аби повідомити про Перемогу, яку Ви наближали на військовому літаку», - йдеться у повідомленні.

Льотчика Михайла Матюшенка, який очолював «Привидів Києва», провели в останню путь / Фото: Володимир Тарасов, Укрінформ

Як раніше повідомляв мер Бучі Анатолій Федорук, Матюшенко (08.01.1961-26.06.2022), який був родом з Бучі, героїчно загинув під час виконання бойового завдання у повітряному бою в небі над Чорним морем 26 червня 2022 року. Маючи активну громадянську позицію, він також очолював громадське формування охорони правопорядку.

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-