Єрмак назвав головні завдання України у війні з рф

Єрмак назвав головні завдання України у війні з рф

Укрінформ
Основною метою України у широкомасштабній війні, яку розв'язала рф, є визволення всіх українських територій від російських загарбників і вихід на кордони 1991 року.

Про це заявив керівник Офісу Президента Андрій Єрмак у Телеграмі, передає Укрінформ.

Єрмак також наголосив на важливості визволення всіх полонених.

За його словами, необхідно продовжувати докладати зусиль щодо санкційної ізоляції росії, руйнації економіки країни-агресора.

Серед основних завдань керівник ОП назвав гарантії безпеки для України і подальший вступ до НАТО, членство України в ЄС, міжнародний трибунал над російськими воєнними злочинцями. На переконання Єрмака, необхідно забезпечити відповідальність росіян та компенсації українцям за всі злочини та геноцид, які поширяться на кілька поколінь росіян.

Читайте також: Із російського полону звільнили ще 52 українців

Важливим аспектом є відновлення історичної справедливості. У цьому контексті посадовець згадав про "розвінчання та забуття російських історичних міфів щодо України та нашого народу; поширення величної української історії та правди про дрібну російську".

"В нас ще дуже багато роботи. Значно більше… Але ми все зробимо разом", - наголосив очільник ОП.

Як повідомляв Укрінформ, Президент Володимир Зеленський утворив робочу групу на чолі з керівником свого Офісу Андрієм Єрмаком, яка займатиметься опрацюванням питання створення спеціального міжнародного трибуналу щодо притягнення до відповідальності винних в агресії проти України.

Читайте також: Єрмак обговорив із Салліваном потреби армії в боєприпасах

Створення такого трибуналу підтримали Парламентська асамблея Ради Європи, Європарламент, Парламентська асамблея НАТО, Парламентська асамблея ОБСЄ.

Київ опрацьовує кілька варіантів створення спеціального трибуналу, один із них – на основі угоди між Україною та ООН, яка може ухвалити відповідну резолюцію.

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-