На деокупованих територіях Донеччини будують фортифікаційні споруди – керівник ОВА

На деокупованих територіях Донеччини будують фортифікаційні споруди – керівник ОВА

Укрінформ
На деокупованих територіях Донеччини вживаються додаткові заходи з будівництва оборонних фортифікаційних споруд.

Як передає Укрінформ, про це в ефірі національного телемарафону сказав керівник Донецької обласної військової адміністрації Павло Кириленко.

«Ризики всі враховані…На деокупованих територіях під чіткою координацією військового командування нами вживаються додаткові заходи з будівництва оборонних фортифікаційних споруд», - сказав очільник області.

Він зазначив також, що на деокупованих територіях Донеччини – в Лиманській та Святогірській громадах робота триває і її дуже багато.

«Втім можна вже сказати з упевненістю, що життя там повертається. Там іде і консервація будинків, які підлягають відновленню, є розуміння, де, в яких локаціях, містах люди будуть проходити осінньо-зимовий період. Це ті, які не будуть евакуйовуватися з території області», - додав Кириленко.

Читайте також: У семи з 43 звільнених населених пунктів Донеччини майже не залишилося людей – ОВА

Як повідомлялося, на початку жовтня Збройні сили України звільнили Святогірську та Лиманську громади від російських загарбників. На деокупованих територіях зафіксували, що ворог зруйнував інфраструктуру на 80%. Також у цих громадах зруйновано або пошкоджено 90% житла.

З області, в якій на момент повномасштабного вторгнення проживали 1 млн 670 тис. осіб, виїхали понад 1,2 млн. До зими в регіоні має залишитися не більше 235 тис. осіб, задіяних у процесі оборони й підтримки роботи критичної інфраструктури.

Фото: Суспільне

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-