У семи з 43 звільнених населених пунктів Донеччини майже не залишилося людей – ОВА

У семи з 43 звільнених населених пунктів Донеччини майже не залишилося людей – ОВА

Укрінформ
В семи із 43 звільнених від російської армії населених пунктів Донеччини майже не залишилося людей.

Про це повідомив у Фейсбуці начальник Донецької ОВА Павло Кириленко, передає Укрінформ.

"Станом на сьогодні, 23 жовтня, у Донеччині звільнено 43 населені пункти у 3 громадах. 7 із цих населених пунктів повністю знелюдніли — людей там практично не залишилося", - доповів Кириленко на засіданні Координаційного штабу з питань деокупованих територій під головуванням міністра з питань реінтеграції тимчасово окупованих територій України Ірина Верещук.

За його словами, було негайно розгорнуто штаб із надання гуманітарної допомоги — її отримали вже 17,5 тисячі жителів Святогірської та Лиманської громад, де всього проживає зараз 18,5 тисячі людей.

Читайте також: У звільнених населених пунктах Донеччини за добу виявили тіла 12 вбитих цивільних

Начальник ОВА зазначив, що мешканці деокупованих територій отримують разову грошову допомогу від Міжнародного Червоного Хреста в розмірі 1200 грн та від Міжнародної організації з міграції (МОМ) в розмірі 2200 грн. Виплати проводить Укрпошта. Виплату від ЧХ одержали 1976 осіб, виплату від МОМ – 602 особи.

Зі звільнених територій евакуйовано 298 людей, у тому числі 11 дітей. Роботу з евакуації треба посилити, адже зима буде тяжкою, наголошує Кириленко. На вказаних територіях досі нема, ані води, ані електрики, ані опалення; газопостачання відновлено у 13 поселеннях. Відновити всі ці муніципальні послуги буде вкрай важко, але робота ведеться.

Вже вдалося відновити мобільний зв'язок та інтернет у 4 населених пунктах, відкрити 3 заклади охорони здоров'я, 2 управління соціального захисту населення, 2 відділення Укрпошти та 2 банкомати.

Як повідомляв Укрінформ, у звільненому від російських загарбників Лимані на Донеччині завершено стабілізаційні заходи, нині триває розмінування території. Збройні сили України повністю зачистили від російських загарбників місто 2 жовтня. За інформацією поліції, у місті зараз залишається трохи більше двох тисяч населення.

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-