Уряд пропонує запровадити випробування при прийнятті на військову службу за контрактом

Уряд пропонує запровадити випробування при прийнятті на військову службу за контрактом

Законопроєкт
Укрінформ
Кабмін схвалив законопроєкт «Про внесення змін до деяких законодавчих актів України щодо вдосконалення окремих питань виконання військового обов’язку та проходження військової служби». Цим документом вдосконалюються окремі питання проходження військової служби.

Як передає Укрінформ, про це в Телеграмі повідомив постійний представник уряду у Верховній Раді Тарас Мельничук.

«Схвалено проект Закону «Про внесення змін до деяких законодавчих актів України щодо вдосконалення окремих питань виконання військового обов’язку та проходження військової служби». Законопроект спрямований на врегулювання деяких норм щодо встановлення, зміни або припинення правових відносин між державою та громадянами України з питань виконання військового обов’язку, зокрема, пов’язаних із підготовкою громадян до військової служби, їх припискою до призовних дільниць, призовом на військову службу та проходження ними строкової військової служби», - повідомив Мельник.

Читайте також: Рада скасувала призов на строкову службу під час війни

Він відзначив, що законопроєктом передбачено запровадження випробування при прийнятті на військову службу за контрактом. Крім того, пропонується установити строки проходження військової служби за контрактом від 1 до 10 років та унормувати можливість зарахування строку вислуги років у військовому званні, що було присвоєно військовослужбовцям рядового, сержантського і старшинського складу до проведення встановленої законом переатестації, для отримання чергового оновленого військового звання тощо.

Як повідомляв Укрінформ, 26 жовтня 2022 р. Володимир Зеленський підписав Закон України "Про внесення зміни до Закону України "Про військовий обов'язок і військову службу" щодо особливостей призову на строкову військову службу та діяльності призовних комісій під час дії воєнного стану" від 18.10.2022 р. № 2678-IX (законопроєкт № 8109). 

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-