ЗСУ з 13 вересня збили понад 300 дронів-камікадзе Shahed-136

ЗСУ з 13 вересня збили понад 300 дронів-камікадзе Shahed-136

Укрінформ
З 13 вересня збито понад 300 дронів-камікадзе Shahed-136. 

Про це на брифінгу в Медіацентрі Україна — Укрінформ повідомив речник командування Повітряних сил ЗСУ Юрій Ігнат.

"З 13 вересня, відколи перший дрон-камікадзе Shahed-136 був збитий у Куп'янську на Харківщині, по сьогодні маємо більш як 300 збитих дронів-камікадзе Shahed-136", - сказав Ігнат.

За його словами, зараз ворог робить певні перерви в застосуванні дронів.

"Противник їх застосовує хвилями. Очевидно, що не кожен день, тому що є певні фактори, якісь оперативно стратегічні завдання, які він собі ставить за мету. Зрозуміло, що виснаження насамперед нашої ППО. Противник бачить результат, і зрозуміло, що відстежує, як ці дрони-камікадзе справляються, бачить, що ми їх знищуємо, шукає нові тактичні прийоми для їх застосування, зокрема використовуючи саме нічний час, дуже часто - з 12 до другої ночі, коли збивати ці дрони можна лише вогневими засобами, які мають радіолокаційні системи", - сказав Ігнат.

Речник висловив думку, що противник став рідше використовувати дрони можливо і через те, що раніше їх було більше в наявності.

Наразі, за його словами, достеменно невідомо, скільки росія отримала від Ірану дронів Shahed-136, оприлюднювалися цифри, зокрема керівництвом держави, про замовлення 2400 цих БПЛА, але невідомо, чи є спроможності виготовляти їх у такій кількості.

Читайте також: Для виробництва «Mohajer-6» використовують компоненти побутового призначення — розвідка

Як повідомлялося, 26 жовтня засобами протиповітряної оборони Повітряних сил ЗСУ знищено 17 дронів-камікадзе Shahed-136, ще два Shahed-136 збили інші підрозділи Сил оборони України.

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-