Українська авіація завдала 14 ударів по районах скупчення ворога

Українська авіація завдала 14 ударів по районах скупчення ворога

Дані Генштабу
Укрінформ
Авіація Сил оборони, поточної доби, завдала 14 ударів по районах зосередження живої сили, озброєння та військової техніки ворога. Противник завдав три авіаудари та три атаки МЛРС з ракетних залпових систем.

Як передає Укрінформ, про це Генеральний штаб Збройних сил України повідомляє у Фейсбуці.

За даними Генштабу, ворог намагається утримати тимчасово захоплені території, концентрує зусилля на стримуванні дій Сил оборони на окремих напрямках, при цьому не припиняючи наступальні операції в районі Бахмута та Авдіївки.

Зазначається, що на Волинському та Поліському напрямках ситуація залишається без суттєвих змін. Все ще існує загроза ракетних та авіаударів, у тому числі із застосуванням ударних БПЛА.

На інших напрямках противник здійснював обстріли. Зокрема, Слобожанський напрямок – з території рф, з використанням різних видів артилерії, в районах населених пунктов Чухунівка, Стрілеча, Дворічна, Кам’янка, Красне, Стариця; на Куп'янському напрямку – з танків, мінометів, ствольної та ракетної артилерії, в районах населених пунктів Берестова, Кислівка та Фіголівка;

На Лиманському напрямку – з танків і артилерії різних калібрів, в районах населених пунктів Макіївка, Терни, Торське, Ямполівка, Спірне, Невське та Зарічне; на Бахмутському напрямку – з танків, мінометів, ствольної та ракетної артилерії, в районах населених пунктів Андріївка, Бахмут, Бахмутське, Краматорськ, Соледар та Яковлівка; на Авдіївському напрямку ворог завдав вогнепальних збитків з мінометів, ствольної та ракетної артилерії в районах Авдіївки, Красногорівки, Мар'їнки, Новомихайлівки, Первомайського.

Читайте також: Дії збройних сил рф та білорусі можуть вказувати на підготовку до ескалації – Генштаб

Крім того, на Новопавлівському та Запорізькому напрямках ворог вів артилерійський вогонь по районах Білогір'я, Времівка, Залізничне, Новополя, Новосілка, Ольхівського та Оріхівського.

У Генштабі зазначають, що поблематичним залишається питання матеріально-технічної підтримки підрозділів російських окупаційних військ, які беруть безпосередню участь у бойових діях на території України. Так, за наявною інформацією, брак теплого одягу призвів до збільшення кількості випадків крадіжок та мародерства військовослужбовцями збройних сил рф на тимчасово окупованій території Херсонської області.

Також мобілізовані військовослужбовці, які прибули в область для виконання бойових завдань, не пройшли відповідної підготовки та не мають практичних навичок у використанні основних видів зброї. Це призводить до значних втрат ворожої живої сили.

Читайте також: росія може влаштувати теракти із підривом будинків на Херсонщині - Генштаб

Крім того, незадовільний стан військової техніки, яка була вилучена зі зберігання та прибула для поповнення поточних втрат, став наслідком рідкісних випадків дезертирства та капітуляції загарбників Силам оборони України.

За попередні дні підтвердилося знищення двох складів з боєприпасами та понтонної переправи з військовою технікою ворога у Херсонській області.

Авіація Сил оборони, поточної доби, завдала 14 ударів по районах зосередження живої сили, озброєння та військової техніки ворога. Протягом доби підрозділи протиповітряної оборони збили ворожий гелікоптер та літак – за попередньою інформацією, Ка-52 «Алігатор» та ударний літак Су-25.

Підрозділи ракетних військ та артилерії вразили дві ділянки концентрації живої сили, озброєння та військової техніки окупантів.

Як повідомляв Укрінформ, у Генштабі не виключають, що росіяни знову можуть вдатися до наступу на Київ з білорусі - через Чорнобильську зону або Чернігівську область.

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-