Президент Ізраїлю пояснив, чому вони не можуть постачати Україні системи ППО

Президент Ізраїлю пояснив, чому вони не можуть постачати Україні системи ППО

Укрінформ
Президент Ізраїлю Іцхак Герцог заявив, що існують обмеження, які не дозволяють його країні постачати Україні певні системи протиповітряної оборони.

Як передає Укрінформ, про це повідомляє CNN.

Водночас Герцог зазначив, що Ізраїль готовий постачати Україні нелетальні товари.

«Є зброя, для якої у нас немає навіть експортної версії. Є речі, які ми не хочемо, щоб вони потрапили до рук наших ворогів. Є секрети, які ми не можемо розкрити. Але скрізь, де ми можемо допомогти, ми намагаємося допомогти», — сказав він.

Президент Ізраїлю у відповідь на критику щодо відмови передавати Україні зброю зазначив, що США та Європа також не постачають Києву певну військову техніку.

Читайте також: Україна активізувала співпрацю з Ізраїлем в оборонній сфері – Зеленський

Герцог додав, що Ізраїль «аналізує ситуацію», коли йдеться про розгортання росією у війні в Україні безпілотників іранського виробництва.

Як повідомляв Укрінформ, 18 жовтня міністр оборони Ізраїлю Бенні Ганц та лідер опозиційної партії країни Біньямін Нетаньягу висловили небажання змінювати політику Ізраїлю щодо надсилання оборонного обладнання в Україну.

З початку повномасштабної агресії росії проти України український уряд неодноразово звертався до Ізраїлю з проханням надати захисне озброєння, зокрема системи ППО. За надання Україні військової допомоги висловлювався і міністр ізраїльського уряду у справах діаспори Нахман Шай.

У понеділок міністр оборони України Олексій Резніков обговорив з ізраїльським колегою Бенні Ганцом шляхи розвитку двосторонньої співпраці.

Читайте також: Ізраїль не ігноруватиме «небезпечне зближення» росії та Ірану – Лапід

Президент Володимир Зеленський під час онлайн-звернення до учасників Саміту демократії Haaretz заявив, що російська федерація від початку повномасштабного вторгнення випустила по Україні близько 4,5 тисяч ракет і планує придбати в Ірану ще більше ракет і дронів, ймовірно, в обмін на сприяння іранській ядерній програмі.

Пізніше президент Ізраїлю Іцхак Герцог заявив, що представить президенту США Джо Байдену розвідувальні дані, які доводять використання іранських дронів в Україні.

Фото twitter.com/Isaac_Herzog

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-