Україна активізувала співпрацю з Ізраїлем в оборонній сфері – Зеленський

Україна активізувала співпрацю з Ізраїлем в оборонній сфері – Зеленський

Укрінформ
Останнім часом Україна активізувала співпрацю з Державою Ізраїль в оборонній сфері.

Про це Президент України Володимир Зеленський заявив під час брифінгу з главою Гвінеї-Бісау Умару Сісоку Ембало у Києві, повідомляє кореспондент Укрінформу.

«Усіх бентежать наші відносини. Усі хочуть більш теплих відносин, які є між нашими суспільствами. Скажу чесно, я задоволений останніми днями тим, що ми почали працювати… Ми на початку нашої співпраці. Спостерігається позитивний тренд у відносинах з Ізраїлем. Я за це вдячний», – сказав глава Української держави, підкресливши, що присвячує багато часу тематиці відносин з ізраїльськими партнерами.

Зеленський зазначив, що наразі почали співпрацю українська та ізраїльська розвідки. Однак він відмовився деталізувати, як саме це відбувається.

Водночас Президент розповів, що дані, передані Україні розвідкою Ізраїлю, підтвердили інформацію, яку вже мали українські розвідки. Зокрема глава держави уточнив, що йдеться про використання російською федерацією близько 400 іранських дронів проти цивільного населення Української держави. У цьому контексті Зеленський подякував Збройним силам України за збиття 60-70% дронів. Він також висловив співчуття рідним і близьким людей, які загинули внаслідок ворожих влучань.

Читайте також: Ізраїль передасть США докази використання іранських дронів в Україні

Як повідомлялося, за даними видання New York Times, днями Ізраїль надав Україні розвідувальні дані, корисні для враження іранських безпілотників.

Президент Гвінеї-Бісау Умару Сісоку Ембало 26 жовтня перебуває з робочим візитом у Києві.

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-