На півдні ЗСУ знищили два бліндажі з російськими військовими

На півдні ЗСУ знищили два бліндажі з російськими військовими

Укрінформ
Минулої доби на Південному напрямку ракетно-артилерійськими підрозділами ЗСУ відпрацьовано 190 вогневих завдань, знищено понад пів сотні занарбників.

Про це повідомляє у Фейсбуку Оперативне командування «Південь», передає Укрінформ.

«Обстановка на Південнобузькому напрямку у всій операційній зоні досить напружена, але контрольована. Противник продовжує активну оборону, вишукує способи поновити логістику та облаштувати оборонні рубежі на лівому березі річки Дніпро. Продовжується контрбатарейне протистояння сил вздовж лінії зіткнення. Ворог наносить вогневе ураження по наших позиціях із застосуванням реактивних систем залпового вогню, важкої артилерії, мінометів, танків та авіації», - йдеться в повідомленні.

Як зазначається, ударним гелікоптером Ка-52 ворог атакував українські позиції, але влучним пострілом воїнів-зенітників «Алігатор» був збитий.

З метою уточнення положення наших військ та корегування вогню артилерії ворог значно посилив повітряну розвідку вздовж лінії зіткнення. Окрім того, продовжує атаки дронами-камікадзе.

Читайте також: Захисники України знищили 19 «шахедів» та крилату ракету

Штурмова та армійська авіація ЗСУ відпрацювали шість ударів по силах протиповітряної оборони ворога, по опорному пункту та по трьох районах скупчення живої сили, озброєння й техніки у Бериславському та Миколаївському районах.

Ракетно-артилерійськими підрозділами відпрацьовано 190 вогневих завдань.

Підтверджені втрати ворога становлять: 53 загиблих, два міномети, самохідна крупнокаліберна гаубиця «Акація», дві бронемашини та два бліндажі з особовим складом. Остаточні результати дорозвідуються.

Читайте також: ЗСУ за допомогою ударного дрона знищили два ворожі бронетранспортери

«У штормовому Чорному морі продовжує перебувати корабельне угруповання ворожого флоту з дев'яти кораблів, серед яких один ВДК та три ракетоносії, з яких два підводних. Напоготові до використання 16 «Калібрів», - додали в ОК «Південь».

Як повідомлялося, Збройні сили України з 24 лютого до 26 жовтня ліквідували близько 68 900 російських військових.

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-