Україні для захисту від іранських дронів потрібні системи ППО малої дальності — Резніков

Україні для захисту від іранських дронів потрібні системи ППО малої дальності — Резніков

Укрінформ
Міністр оборони України Олексій Резніков заявив, що отримує чіткі сигнали від західних партнерів про підтримку України до кінця війни та розраховує на системи для захисту неба.

Як передає Укрінформ, про це він сказав в інтерв’ю Politico.

«Я отримую чіткий сигнал з усіх сторін, що попри все країни підтримуватимуть Україну до кінця цієї війни, і я впевнений, що закінчення цієї війни означатиме перемогу України», - зазначив Резніков.

Глава Міноборони також висловив оптимізм щодо поставок американських танків Abrams та винищувачів F-16 Україні у майбутньому. «Я дуже оптимістично налаштований, що танки Abrams можливі в майбутньому, і я впевнений, що такі винищувачі, як F-16, F-15 або Gripen зі Швеції також будуть можливі», - додав Резніков.

Водночас він зазначив, що найближчими місяцями пріоритетом для України буде отримання систем для захисту неба. «Нам потрібно розділяти цілі в повітрі — наприклад, для удару по крилатих або балістичних ракетах наші системи захисту використовуватимуть такі ракети, як від IRIS-T з Німеччини, незабаром також буде NASAMS або наші радянські системи типу «Бук». Проти іранських безпілотників ми можемо використовувати дешевше обладнання, як-от Gepard з Німеччини або Stingers і Starstreak, або інше обладнання від наших партнерів», - додав міністр.

Зміцнення цієї «захисної ковдри» над Києвом та іншими містами залишається головним питанням для українських чиновників, оскільки росія продовжує випускати ракети та безпілотники. «Ось чому ми просимо наших партнерів знайти рішення з різними системами не лише для середньої чи великої дальності, нам потрібні системи малої дальності з різних країн, які мають такі системи, як-от Швеція, Німеччина та Сполучені Штати», – сказав Резніков.

Читайте також: Резніков та міністр оборони Швеції обговорили нові проєкти для посилення захисту України

Як повідомляв Укрінформ, міністр оборони України Олексій Резніков провів зі своїм американським колегою Ллойдом Остіном розмову, в ході якої обговорювався наступний пакет оборонної допомоги США нашій країні.

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-