Проти колаборантів порушили майже 1,8 тисячі кримінальних справ

Проти колаборантів порушили майже 1,8 тисячі кримінальних справ

Укрінформ
Правоохоронці відкрили 1 777 кримінальних проваджень проти колаборантів, які погодилися співпрацювати з російськими загарбниками.

Про це в ефірі національного телемарафону повідомив перший заступник міністра внутрішніх справ Євгеній Єнін, передає кореспондент Укрінформу.

«На Донеччині, починаючи з кінця вересня, на деокупованих територіях було викрито більше 200 осіб, які причетні або можуть бути причетними до співпраці з окупаційною владою. Якщо загалом, то за фактами співпраці громадян України з рф було розпочато 1777 кримінальних проваджень», - розповів він.

Єнін зазначив, що поліція першою після ЗСУ заходить на звільнені від росіян території. За його словами, під час стабілізаційних заходів «під пильне око правоохоронців потрапляють і можливі колаборанти».

Читайте також: СБУ встановила ще вісьмох організаторів псевдореферендуму на півдні України

«Наприклад, на Харківщині за минулу добу до територіальних підрозділів поліції було доставлено 14 таких осіб. Зокрема, щодо жительки Балаклії Ізюмського району було відкрито кримінальне провадження за відповідною статтею. Слідство встановило, що вона погодилася на співпрацю з окупаційною владою і очолила там ліцей», - поінформував перший заступник глави МВС.

Як повідомлялося, з початку війни слідчі Нацполіції відкрили понад 39 тисяч кримінальних проваджень за фактами вчинення воєнних злочинів військовослужбовцями росії та білорусі.

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-