Від початку війни росіяни вчинили 85 атак на об'єкти електроенергетики - генпрокурор

Від початку війни росіяни вчинили 85 атак на об'єкти електроенергетики - генпрокурор

Карта
Укрінформ
Генпрокурор Андрій Костін назвав обстріли росіянами об’єктів електроенергетики нашої країни свідомою політикою вбивства українців. З початку повномасштабного вторгнення ворог скоїв 85 таких атак.

Про це повідомляє Офіс генерального прокурора у Телеграмі, передає Укрінформ.

«Країна-агресор прицільно б’є по критичній інфраструктурі України. З початку повномасштабного вторгнення збройними силами рф здійснено 85 атак на об’єкти електроенергетики, з них 51 - у жовтні», - йдеться у повідомленні.

Зазначається, що найбільше ударів по об’єктах критичної інфраструктури завдано у Дніпропетровській області – 8, Львівській – 6, Вінницькій – 5, Сумській – 4, Харківській – 4 та в Києві – 4.

«Це політика знищення українців через створення умов, непридатних для життя. З наближенням зими російське керівництво свідомо позбавляє людей базових речей: води, електрики, тепла. Так само як свідомо прирікало на голодну смерть під час Голодомору 1932-1933 років. Це - тероризм і воєнний злочин», - заявив генеральний прокурор.

Читайте також: Захист енергетики та ситуація на передовій: Зеленський провів засідання Ставки

У день Організації Об’єднаних Націй, яка була заснована 77 років тому, він закликав ООН продовжити боротись за мир та безпеку, і в контексті цієї боротьби підтримати створення міжнародного трибуналу для агресора.

«росія та її керівництво мають постати перед судом за злочин агресії, геноциду і воєнні злочини. Мир неможливий, допоки зло не покаране», - наголосив Костін.

Читайте також: Укренерго очікує зменшення навантаження на енергосистему із початком опалювального сезону

Як повідомляв Укрінформ, у Києві за останні три тижні внаслідок обстрілів ворожими ракетами та атак безпілотників загинули 12 осіб, ще 60 були травмовані, пошкоджень зазнали житлові будинки та об’єкти критичної інфраструктури.

Фото: Кирило Тимошенко, Телеграм

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-