Зеленський про вісім місяців війни: Україна ламає так звану другу армію світу

Зеленський про вісім місяців війни: Україна ламає так звану другу армію світу

Відео
Укрінформ
Україна за вісім місяців війни ламає так звану другу армію світу і відтепер росія буде тільки прохачкою, зокрема випрошувати допомогу в Ірану.

Як передає Укрінформ, про сказав Президент Володимир Зеленський під час звернення.

Він зауважив, що сьогодні, 24 жовтня, рівно вісім місяців повномасштабної війни.

"Що досягнуто за цей час?Ми відстояли незалежність нашої держави – і росії це вже не змінити. Крок за кроком звільняємо українську землю. Зараз звучать Донбас, Харківщина, Херсонщина. Але звучатимуть і Запорізька область, і Крим: прийде час – і вся Україна буде вільною", - сказав Зеленський.

Він додав, що Україна ламає так звану другу армію світу – і відтепер росія буде тільки прохачкою.

"Щось там випрошує в Ірані, щось намагається вичавити із західних держав – вигадуючи різні нісенітниці про Україну. Російський потенціал розтрачується на війну проти нашої держави й усього вільного світу. Був газовий вплив – немає. Був військовий вплив – випарується. Була політична вага – тепер ізоляція. Були ідеологічні амбіції – тепер лише огида", - сказав Зеленський.

Він додав, що це дуже важлива зміна конфігурації в нашій частині Євразії: чим більше свого потенціалу росія втратить зараз, тим більше реальної свободи отримають усі народи і поруч з росією, і в її межах. Україна – у першу чергу.

Читайте також: Президент: Ми відстояли незалежність України, і росії цього вже не змінити

"Відчуття провалу в росії все сильніше, але усвідомлюючи все це ми не маємо права розслаблятися. Нам ще треба пройти шлях до української перемоги. Це важкий шлях, пройти цю зиму, яка буде найскладнішою в нашій історії, зробити необхідну частину роботи восени, взимку і навесні, щоб мати потрібні державі результати, втримати максимальну змобілізованість наших партнерів заради боротьби за свободу і не дозволити нашому спільному ворогу розколоти глобальну продемократичну коаліцію, цим ми і займаємось, ми всі - українці, європейці, всю люди світу, які цінують свободу.", - сказав Зеленський.

Як повідомлялося, 24 лютого росія розпочала новий етап розв’язаної ще 2014 року проти України війни – повномасштабне вторгнення.

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-