Присутність рф у Сирії суттєво скоротилася завдяки українській армії – Зеленський

Присутність рф у Сирії суттєво скоротилася завдяки українській армії – Зеленський

Відео
Укрінформ
російська федерація програє Україні на полі бою, їхня армія не вміє воювати й змушена забирати свої контингенти з інших регіонів, які намагалася дестабілізувати, у тому числі з Сирії.

Про це заявив Президент Володимир Зеленський під час онлайн-звернення до учасників Саміту демократії Haaretz, повідомляє Укрінформ.

«росія програє нам у реальному зіткненні на полі бою. путінська армія не вміє воювати. Ми б’ємо її на нашій землі так, що вона змушена забирати свої контингенти навіть з інших регіонів, які намагалася дестабілізувати. Зверніть увагу: російська присутність у Сирії суттєво скоротилася завдяки нашим оборонцям, які б’ють окупантів», - зазначив Президент.

Водночас він наголосив, що Україна поки не має свого «Залізного купола», сучасної та ефективної системи ППО й ПРО, яка могла б убезпечити українське небо, тому росія й сподівається терором у повітрі компенсувати програші на землі.

Так, Зеленський розповів, що рф б’є щодня і щоночі такими ракетами, як С-300, по Харкову, Миколаєву, інших містах, щоб спалювати їх будинок за будинком, вулицю за вулицею.

Читайте також: росія перекинула особовий склад та системи С-300 із Сирії в Україну – NYT

Водночас, за його словами, куди не може дістати цими ракетами, росія б’є «Калібрами» й протикорабельними Х-101, знищує ними енергетику, транспорт, склади з продовольством, торговельні центри, соціальну інфраструктуру.

Як повідомлялося, 24 лютого росія розпочала новий етап розв’язаної ще 2014 року проти України війни – повномасштабне вторгнення.

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-